Πολλά συνθήματα της εξέδρας, αλλά και τοποθετήσεις φανατικών (ή συχνά απλώς αφελών) οπαδών είναι σαφώς υπερβολικές όταν κάνουν λόγο για «ζωή και θάνατο» για μία ομάδα… Και συνήθως είναι λανθασμένα τοποθετημένες σε φράσεις ή στην συμπεριφορά πολλών, σε σύγκριση με σοβαρότερα ζητήματα στην ζωή.
Για τον μικρό Λουίς Κόρμπετ, από την Νέα Ζηλανδία, αυτό δεν έγινε ποτέ προτεραιότητα.
Αλλά εδώ και καιρό είχε εκφράσει μία επιθυμία.
Να παρακολουθήσει για πρώτη και τελευταία φορά στην ζωή του από κοντά τους αγαπημένους του Σέλτικς, προτού χάσει το φως του…
Ο 12χρονος Λούις πάσχει από μία εκφυλιστική (σ.σ.: κοινώς χειροτερεύει με τον καιρό και δεν υπάρχει θεραπεία) ασθένεια των ματιών, κάτι που σημαίνει ότι στο -οι γιατροί δυστυχώς προβλέπουν άμεσο- μέλλον θα χάσει ολοκληρωτικά την όρασή του…
Οι γονείς του δεν θέλησαν να αναμένουν απλώς τις άσχημες εξελίξεις και θέλησαν να εκθέσουν τον γιο τους σε όσο το δυνατόν περισσότερες οπτικές εμπειρίες, ώστε, όπως λένε να τον βοηθήσουν να «χτίσει» στο μέλλον μία «οπτική βάση δεδομένων», με έντονα χρώματα κι εμπειρίες που επιθυμεί, πριν μείνει τυφλός.
Μάλιστα, δημιουργήθηκε η ιστοσελίδα «http://www.givealittle.co.nz/cause/louisbigtrip», μέσω της οποίας διεθνείς οργανισμοί προσφέρουν χρήματα για τα όνειρα του νεαρού Λούις.
Ο περίφημος «Red’s Army», που είναι ένα γκρουπ οπαδών της Βοστόνης (σ.σ.: μην παραξενεύεστε με το Red γιατί δεν αναφέρεται στο κόκκινο χρώμα, αλλά στον θρυλικό κόουτς των «πράσινων», Ρεντ Άουερμπαχ) αποφάσισε να συγκεντρώσει και να δωρίσει στους γονείς του το ποσό των 25.000 δολ., προκειμένου να καταφέρουν να κάνουν το ταξίδι από την Νέα Ζηλανδία στην Βοστόνη.
Και εκτός από αγώνα των Σέλτικς, να επισκεφθεί το Γκραντ Κάνυον, τους καταρράκτες του Νιαγάρα, το Εμπάιαρ Στέιτ Μπίλντινγκ στη Νέα Υόρκη, το Λας Βέγκας, τα γραφεία της Google στην Καλιφόρνια, τις εγκαταστάσεις της NASA στο Χιούστον και την Ντίσνεϊλαντ!
Κατά την παραμονή του στην Βοστόνη, ο μικρός επισκέφθηκε και ένα κέντρο τυφλών, όπου μίλησε, έδωσε και έλαβε δύναμη σε ασθενείς, όμως το κυριότερο για εκείνον ήταν να βρεθεί στο «TD Garden».
Ο Λούις έφτασε εκεί την περασμένη Τετάρτη (5/3) και αφού παρακολούθησε την ήττα από το Γκόλντεν Στέιτ, έλαβε άδεια να βρεθεί στα αποδυτήρια και να συναντήσει τους παίκτες!
Η διοίκηση της Βοστόνης έδειξε επιπλέον ευαισθησία στο θέμα του Κόρμπετ, καθώς ο Κάμπελ Γκρούσμπεκ, γιος του συνιδιοκτήτη των Σέλτικς, Βικ Γκρούσμπεκ, έμεινε τυφλός από την ίδια ασθένεια…
Και η σύζυγός του κ. Γκρούσμπεκ, Κορίν, είναι πρόεδρος του «Perkins», ενός σχολείου για τυφλούς, το οποίος επίσης επισκέφθηκε ο Λούις.
aftodioikisi.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook