Ένα αστρονομικό ποσό, αυτό των 40 εκατ. λιρών εμφανίζεται να πλήρωσε το Κατάρ ώστε να απελευθερωθούν οι απαχθείσες ελληνορθόδοξες καλόγριες.

Σύμφωνα με λιβανέζικες πηγές, αυτό ήταν το ποσό που έλαβαν οι αντίπαλοι του καθεστώτος του Άσαντ.

Στη Συρία ανεβάζουν το ποσό στα 43 εκατ. ενώ οι ισλαμιστές λένε πως δεν έλαβαν απολύτως τίποτα, δεν υπήρχαν λύτρα.

Ωστόσο η πείρα λέει πως ουδείς φεύγει από τη Συρία δίχως να πληρώσει. Πόσο μάλλον όταν έχουμε να κάνουμε με 152 γυναίκες, καλόγριες οι οποίες βρίσκονται στα χέρια ανταρτών.

Οι καλόγριες μαζί με τις βοηθούς τους απήχθησαν τον περασμένο δεκέμβριο από την αρχαία μοναστηριακή πόλη της Μααλούλα όπου μιλάνε ακόμα στα Αραμαϊκά. Μεταφέρθηκαν στην κοντινή πόλη του Γιαμπρούντ η οποία ήταν κάτω από ισλαμιστικό έλεγχο για δύο χρόνια.

Βιντεοταινία τις δείχνει κρατούμενες αλλά να τους συμπεριφέρονται με ευγένεια, μία εξ αυτών μάλιστα γελά με τους δεσμώτες της.

Οι λιβανέζικες αρχές ασφαλείας υποστηρίζουν πως αυτές πλήρωσαν τα λύτρα, όμως όταν οι καλόγριες ελευθερώθηκαν, προς έκπληξη όλων, ευχαρίστησαν τους απαγωγείς τους που τους φέρθηκαν τόσο καλά. Επίσης ευχαρίστησαν το Κατάρ και μετά είχαν μία καλή κουβέντα και για τον Άσαντ.

Την ίδια στιγμή, πολλές αναφορές από τη Δαμασκό έκαναν λόγο για για πολλά χρήματα από το Κατάρ που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην απελευθέρωση των γυναικών αλλά και με την ταυτόχρονη βοήθεια από τα χριστιανικά κόμματα που εναντιώνονται στον Άσαντ.

Οπότε, το ερώτημα που μπαίνει είναι τελικά ποιός πλήρωσε τα χρήματα, εφόσον τελικά δόθηκαν λύτρα. Κατ\’ επέκταση γιατί δόθηκαν τα λύτρα; Ήταν εκ μέρους του καθεστώτος Άσαντ ή όχι και τι ρόλο έπαιξαν στον αθέατο πόλεμο των μυστικών υπηρεσιών;

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook