Τελευταία ενημέρωση 10:55

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε μεγάλη άσκηση στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στον Βλητέ της Σούδας.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις λίγο μετά τις 9 το πρωί τέθηκαν σε συναγερμό προκειμένου να κατασβέσουν πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στα κτίρια.
Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, η φωτιά εκδηλώθηκε στο λεβητοστάσιο μετά απο σεισμική δόνηση και πήρε μεγάλες διαστάσεις, ενώ η σχολή εκκενώθηκε.

Όμως υπήρχαν αρκετοί εγκλωβισμένοι σπουδαστές και καθηγητές στα κτίρια – κάποιοι εκ των οποίων ήταν τραυματισμένοι – και οι ομάδες διάσωσης έπρεπε να τους απεγκλωβίσουν.

Στην άσκηση συμμετείχαν – πέραν των δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων – και δυνάμεις Πυρόσβεσης του Δήμου Χανίων καθώς και ομάδες διάσωσης του ΕΚΑΒ, διασώστες του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών και το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Χανίων.

\"\"

Για την αντιμετώπιση της κατάστασης συγκλήθηκε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας στον χώρο της Σχολής, στο οποίο συμμετείχαν εκπρόσωποι των εμπλεκομένων φορέων (η Πυροσβεστική Υπηρεσία, το ΕΚΑΒ, η Ελληνική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα, ο Διοικητής της Σχολής, ο Ναύσταθμος Κρήτης, οι εθελοντές Σαμαρείτες, ο Δήμος Χανίων και η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων). Από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων παρευρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Απόστολος Βουλγαράκης, και από το Δήμο Χανίων, η Αντιδήμαρχος, κα Νάνσυ Αγγελάκη.

\"\"

Στην άσκηση δοκιμάστηκαν η ετοιμότητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του ΕΚΑΒ, οι δυνατότητες έρευνας και διάσωσης των ειδικών ομάδων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η χρήση των απαραίτητων σχετικών μέσων και υλικών, οι επικοινωνίες, καθώς και το επίπεδο συνεργασίας και ο συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

\"\"

Η άσκηση κράτησε περίπου 2 ώρες και μετά το τέλος έγινε ενημέρωση και αποτίμηση της άσκησης σε χώρο της Σχολής από τους υπεύθυνους διοργανωτές της άσκησης.

\"\"

\"\"

Ευχαριστούμε τον αναγνώστη μας κ. Γιάννη Λιονή για τις φωτογραφίες.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook