«Η Ιστορική Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου με την πλούσια δραστηριότητα , τους σημαντικούς μουσικούς που ανέδειξε και αναδεικνύει και που διαχρονικά συντρόφευε τους Ηρακλειώτες σε όλα τα γεγονότα της πόλης Αναβαθμίζεται και Εκσυγχρονίζεται από την Δημοτική Αρχή» δήλωσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης.

Οι δραστηριότητές της πρόσθεσε εμπλουτίζονται με τη δημιουργία μιας νέας μουσικής δομής την «ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΝΕΩΝ».

Η νέα Ορχήστρα, σύμφωνα με το Δήμαρχο, θα εξοπλιστεί με όλη την Μουσική υποδομή που χρειάζεται ενώ με την προμήθεια των κατάλληλων μουσικών οργάνων θα μπορούν να υποστηριχθούν μουσικά σύνολα, διαφόρων ειδών μουσικής όπως σύγχρονη μουσική, μουσική jazz, κλασσική ορχήστρα 

Παράλληλα ο χώρος που φιλοξενείται η Φιλαρμονική θα αναβαθμιστεί με την προμήθεια επίπλων ηλεκτρονικού εξοπλισμού κ.α

Είναι σημαντικό, συμπλήρωσε, ότι για πρώτη φορά θα έχουμε τη δυνατότητα ψηφιακής επεξεργασίας του πλούσιου μουσικού υλικού (παρτιτούρες) που έχει η Φιλαρμονική στη διάθεσή της ώστε προσφέρουμε υψηλού επιπέδου ψηφιακή-θεωρητική κατάρτιση στους μουσικούς- μέλη της Φιλαρμονικής ορχήστρας και της «Ορχήστρας Νέων».

Στα πλαίσια αυτά ο Δήμαρχος Ηρακλείου υπέγραψε σήμερα τις συμβάσεις του έργου: 

«ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΝΕΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ- ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΝΕΩΝ»

Το έργο έχει προϋπολογισμό 109.672,26 € χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και περιλαμβάνει την προμήθεια:

Εξοπλισμού ήχου,ηλεκτρικών και κρουστών μουσικών οργάνων, ηλεκτρονικού και περιφερειακού εξοπλισμού,επίπλων, εξοπλισμός αίθουσας θεωρητικών φιλαρμονικής.