4ωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ και το Βενιζέλειο νοσοκομείο ενώ προχώρησαν και σε κατάληψη των χώρων του Διοικητηρίου(φωτο).

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν και την Τετάρτη 2 Απριλίου από τις 8:00 έως τις 12:00 ενώ την ίδια μέρα θα συγκεντρωθούν στα γραφεία της Διοίκησης της 7ης ΥΠΕ Κρήτης διαμαρτυρόμενοι για τη κατάργηση των οδηγών στα νοσοκομεία.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία του Ηρακλείου ζητούν να ακυρωθεί η διάταξη του πολυνομοσχεδίου, σύμφωνα με την οποία καταργείται η ειδικότητα ΔΕ οδηγών σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, θέτοντας τους σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Το σωματείο καλεί τους Διοικητές της 7ης Υ.Π.Ε. και του Πα.Γ.Ν.Η. – Βενιζελείου να αρνηθούν να υπογράψουν τις διαπιστωτικές πράξεις διαθεσιμότητας των οδηγών, αλλά και να βρουν λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των νοσοκομείων.

Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων:

\”Το ΔΣ του Σωματείο Εργαζομένων προκηρύσσει νέα 4ωρη Στάση Εργασίας την Τετάρτη 02 Απριλίου 2014, 08πμ – 12μμ. με κύριο αίτημα την ακύρωση της διάταξης που θέτει σε άμεση διαθεσιμότητα τους συνάδελφους οδηγούς του νοσοκομείου.

Ταυτόχρονα, βάζουμε στη πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων μας τα άμεσα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σαν εργαζόμενοι του νοσοκομείου. Τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού, τη καταστρατήγηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, τα εξαντλητικά ωράρια, την καθημερινή εξουθένωση μας, τις απλήρωτες υπερωρίες, την παντελή απουσία Υγιεινής και Ασφάλειας και τις ελλείψεις κάθε μέτρου πρόληψης και προστασίας στην εργασία μας.

Η υποχρηματοδότηση του νοσοκομείου, με τους συνεχείς μειωμένους προϋπολογισμούς του τα τελευταία χρόνια και τη σταθερά αυξανόμενη προσέλευση ασθενών, δημιουργεί εκρηκτικές συνθήκες τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για την ασφαλή νοσηλεία των ασθενών, με καθημερινές σοβαρές ελλείψεις υγειονομικού και άλλου υλικού, εξοπλισμού, αναλώσιμων, φαρμάκων, ακόμα και ελλείψεις στη σίτιση των ασθενών.

Η νέα διοίκηση του νοσοκομείου αδυνατεί να αντιμετωπίσει ακόμη και τα πιο απλά και μικρά καθημερινά προβλήματα του νοσοκομείου. Μήνες τώρα σκόπιμα δεν έχει συγκροτηθεί Συμβούλιο Διοίκησης του νοσοκομείου, με σοβαρές συνέπειες στην αντιμετώπιση προβλημάτων τόσο των εργαζομένων, όσο και του νοσοκομείου.

Η Διοίκηση έχει επιλέξει να υπηρετεί πιστά τη πολιτική και να εφαρμόζει τις αποφάσεις της συγκυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, της Ε.Ε. και του Κεφαλαίου. Τις συνέπειες αυτής της βάρβαρης πολιτικής, σκληρά βιώνουμε και οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο.

Να απαιτήσουμε άμεσα:

• Να μην τολμήσουν να υπογράψουν καμία διαπιστωτική πράξη διαθεσιμότητας κανενός εργαζόμενου

• Να μην ξεκινήσουν κάθε διαδικασία αξιολόγησης των εργαζομένων του νοσοκομείου που οδηγούν σε απολύσεις

• Να πληρωθούν άμεσα όλες οι απλήρωτες υπερωρίες από το 2012

• Να δοθούν άμεσα όλα τα χρωστούμενα ρεπό και οι άδειες του 2013

• Να προχωρήσουν άμεσα σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση όλων των τμημάτων του νοσοκομείου.

• Άμεσα μέτρα πρόληψης προστασίας Υγιεινής και Ασφάλειας των εργαζομένων

• Μόνιμη σταθερή πενθήμερη εργασία για όλους τους εργαζόμενους του νοσοκομείου

Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε στη 4ωρη Στάση Εργασίας.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ – ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook