Ένα ανεξήγητο ατύχημα έγινε στο χώρο στάθμευσης Μυλοπόταμου του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, με «πρωταγωνιστή» ένα απορριμματοφόρο του Δήμου, που, ενώ ο οδηγός του έκανε μανούβρα για να βγει, μετά την αποκομιδή απορριμμάτων, ξαφνικά έκανε μπροστά, γκρέμισε τοιχίο αντιστήριξης και βγήκε το κουβούκλιο στο κενό, όπου υπήρχαν βράχια σε βάθος περίπου 4 μέτρων!

Όπως εξήγησε ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου Γιώργος Αντώνογλου – Κασσαβέτης, όλα έγιναν στις 10 το πρωί, όταν το απορριμματοφόρο, πήγε στην πλατεία (χώρος στάθμευσης) Μυλοπόταμου, για να κάνει αποκομιδή τριών κάδων απορριμμάτων. Το απορριμματοφόρο προσέγγισε το χώρο στάθμευσης και οι εργάτες έκαναν αποκομιδή των τριών κάδων και στη συνέχεια μπήκαν στο φορτηγό αυτοκίνητο, για να φύγουν.

«Το απορριμματοφόρο, επιχείρησε να κάνει στροφή, για να φύγει με την όπισθεν, καθώς τα σταθμευμένα αυτοκίνητα δεν επέτρεπαν την επί τόπου στροφή, αλλά, ενώ έκανε μανούβρα και πηγαίνοντας μπροστά για να επιχειρήσει την στροφή με την όπισθεν, φαίνεται ότι δεν έπιασαν τα φρένα, με αποτέλεσμα, να φύγει μπροστά, να γκρεμίσει ένα τοιχίο αντιστήριξης που υπάρχει για λόγους ασφάλειας και να καταλήξει στο κενό η καμπίνα, σε ύψος περίπου 4 μέτρων από βράχια που υπάρχον στο σημείο», δήλωσε στο magnesianews.gr ο δήμαρχος Ζαγοράς Μουρεσίου.

Ευτυχώς, οι τρεις άνδρες που βρισκόταν στο απορριμματοφόρο κατάφεραν να βγουν από την καμπίνα και το όχημα παρέμεινε «κρεμασμένο» επί οκτώμισι ώρες, καθώς πήγε γερανός από το Βόλο, που το τράβηξε, στο χώρο στάθμευσης στις 6.30 το απόγευμα.

Ο δήμαρχος δήλωσε ότι το απορριμματοφόρο αν και παλιό (κατασκευής 1998) είχε συντηρηθεί προ μιας εβδομάδας περίπου και δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα με τα φρένα και απέδωσε το ατύχημα σε αδράνεια του οδηγού και στο γεγονός ότι δεν σκέφτηκε, πάνω στον πανικό του, να τραβήξει το χειρόφρενο, που είναι ανεξάρτητο σύστημα πέδησης, ώστε να σταματήσει το φορτηγό έγκαιρα.

Πηγή: magnesianews.gr