Ο αντεισαγγελέας Εφετών Λαμίας Νικήτας Θεολογίτης άσκησε έφεση στο βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας, με το οποίο κρίθηκε αποφυλακιστέος με 3 περιοριστικούς όρους ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Ο τελευταίος έχει καταδικασθεί για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή σε κάθειρξης 13 ετών και 6 μηνών.

Ειδικότερα, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας ο Νίκος Μιχαλολιάκος κρίθηκε αποφυλακιστέος με τους περιοριστικούς όρους της:

1) απαγόρευσης εξόδου από την περιφέρεια της επικράτειας του νομού Αττικής,

2) εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα τόπου διαμονής του (Πεύκη) μια φορά τον μήνα και

3) μη συναναστροφής με συγκατηγορουμένους για τη συγκεκριμένη ποινική υπόθεση για την οποία φυλακίστηκε.

Ωστόσο, ο κ. Θεολογίτης, άσκησε έφεση, με το βασικό επιχείρημα ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί τις ουσιαστικές προϋποθέσεις για την υφ΄ όρων απόλυσή του (αποφυλάκισή του με περιοριστικούς όρους).

Και δεν πληροί τις προϋποθέσεις, καθώς οι διαδικτυακές δημοσιεύσεις του υπέρ της Χρυσής Αυγής που έχουν άμεση σχέση με την σε βάρος του καταδικαστική απόφαση, καταδεικνύουν την κακή διαγωγή του και την επικινδυνότητά του για την τέλεση νέων εγκλημάτων, εφόσον αποφυλακιστεί.

Το Δικαστικό Συμβούλιο Εφετών Λαμίας θα λάβει την τελική απόφαση

Η έφεση του κ. Θεολογίτη θα εισαχθεί το αμέσως επόμενο διάστημα στο δικαστικό συμβούλιο Εφετών Λαμίας, το οποίο θα λάβει και την τελική απόφαση. Αν το δικαστικό συμβούλιο κάνει δεκτή την εισαγγελική έφεση τότε η αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου θα ακυρωθεί και ο ίδιος θα βρίσκεται σε συνθήκες κράτησης έως ότου εκπνεύσει ο χρόνος έκτισης της ποινής του, την ώρα που η δίκη της Χρυσής Αυγής είναι σε εξέλιξη σε δεύτερο βαθμό.

Πριν την έκδοση του βουλεύματος της υπό όρων αποφυλάκισης του Μιχαλολιάκου, ο αρμόδιος εισαγγελέας είχε επικαλεστεί στο δικαστικό συμβούλιο ότι ενώ τυπικά ο Νίκος Μιχαλολιάκος διέθετε τις προϋποθέσεις του νόμου για να αποφυλακιστεί, εντούτοις υπήρξε αρνητικός για την αποφυλάκιση του, καθώς, όπως επισήμανε τότε, υπάρχουν ουσιαστικές προϋποθέσεις για τις οποίες ο άλλοτε αρχηγός της Χρυσής Αυγής δεν πρέπει να αποφυλακιστεί.

Παράλληλα, είχε επισημάνει τότε ο εισαγγελικός λειτουργός ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν έχει επιδείξει μεταμέλεια και ηθική βελτίωση και επικαλέστηκε εκτεταμένη αρθρογραφία του μέσα από την οποία εμφανίζεται αμετανόητος και δηλώνει ότι βρίσκεται έγκλειστος στο πλαίσιο πολιτικής δίωξης και σκευωρίας.

Το δικαστικό συμβούλιο στο βούλευμά του επισήμανε, ότι τυχόν αμφιβολίες που μπορεί να συντρέχουν στο πρόσωπο του Νίκου Μιχαλολιάκου για τις ουσιαστικές προϋποθέσεις, θα πρέπει να λειτουργούν υπέρ του. Παράλληλα, αξιολόγησε τη διαγωγή του θετική και δεν δέχθηκε ότι η αρθρογραφία του, στοιχειοθετεί την ένδειξη τέλεσης νέων παράνομων πράξεων. Έτσι, δέχθηκε την αίτηση αποφυλάκισής του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook