Υλικά

• 1 κιλό σπανάκι, ψιλοκομμένο
• 1 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
• 1 ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο
• 3 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
• 80 γρ. παρθένο ελαιόλαδο
• 130 γρ. ρύζι
• 130 γρ. νερό
• ½ κ. γλυκού κανέλα σκόνη
• Αλάτι & πιπέρι (ανάλογο)

Για το φύλλο

• 800 γρ. αλεύρι (και λίγο ακόμα για το άνοιγμα των φύλλων)
• 80 γρ. παρθένο ελαιόλαδο (και λίγο ακόμα για την επάλειψη των φύλλων)
• 30 γρ. αλάτι
• 250 γρ. νερό ή (όσο σηκώσει)

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε το ζυμάρι, βάζοντας το αλεύρι σε πάγκο εργασίας και κάνουμε μια γούβα στη μέση. Ρίχνουμε στο κέντρο το λάδι και το αλάτι. Προσθέτουμε το νερό και ξεκινάμε να ενσωματώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή και ελαστική ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

Την αφήνουμε σκεπασμένη κατά μέρος να ξεκουραστεί για 45 λεπτά περίπου. Στο μεταξύ φτιάχνουμε τη γέμιση. Τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και στη συνέχεια ρίχνουμε το σπανάκι, το μάραθο και τον δυόσμο.

Μόλις μαλακώσουν λίγο τα χόρτα, ρίχνουμε το ρύζι και το νερό. Ψήνουμε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι, πιπέρι και κανέλα.

Ανοίγουμε το ζυμάρι σε δύο φύλλα και τοποθετούμε το πρώτο σε λαδωμένο ταψί. Αδειάζουμε και απλώνουμε τη γέμιση και κατόπιν σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο. Χαράζουμε σε τετράγωνα κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C για 35 λεπτά περίπου.