Μετά το σοβαρό ατύχημα που σημειώθηκε με αυτοσχέδιο βαρελότο, το βράδυ της Ανάστασης στη Σαντορίνη με συνέπεια να οδηγηθεί στη ΜΕΘ του Βενιζελείου μια 51χρονη Αμερικανή υπήκοος καθώς και 3 ακόμα άτομα (δείτε εδώ), ένα νέο περιστατικό τραυματισμού αυτή τη φορά με κροτίδα, προκαλεί προβληματισμό.

Το συμβαν έλαβε χώρα το απόγευμα του Μ. Σαββάτου στην εκκλησία της Αγ. Μαρίνας στο Τσαλικάκι, όταν άγνωστοι πέταξαν  κροτίδα μεγάλου μεγέθους με πιστόλι στον προαύλιο χώρο του ναού.

Η κροτίδα έπεσε μπροστά σε δύο παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών και ο 36χρονος θείος τους, που ήταν δίπλα τους, μόλις είδε την κροτίδα έτρεξε να την απομακρύνει πριν συμβεί κάποιο ατύχημα.

Η κροτίδα όμως έσκασε στα χέρια του 36χρονου με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ευτυχως ελαφριά και να οδηγηθεί και εκείνος στο Βενιζέλειο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Υπενθυμίζεται ότι αναγνώστρια του flashnews.gr, έκανε καταγγελία για επικίνδυνη ρίψη βαρελότων σε προαύλιο χώρο σε ναό της Κρήτης, το βράδυ της Ανάστασης (δείτε εδώ) και απέστειλε επιστολές  σε φορείς ζητώντας να λάβουν μέτρα ώστε να σταματήσει αυτό το "έθιμο" που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια πολιτών.

Τα απανωτά περιστατικά, με αποκορύφωμα το ατύχημα στην Σαντορίνη, έχουν προκαλέσει ήδη προβληματισμό για τα "έθιμα" με κροτίδες, βαρελότα και οτιδήποτε άλλο δυναμιτίζει την ατμόσφαιρα του Πάσχα, με απρόβλεπτες και τραγικές συχνά συνέπειες.

Flashnews.gr