Την απόσυρση της τροπολογίας του υπουργείου Εσωτερικών που επιτρέπει στους υποψήφιος των αυτοδιοικητικών εκλογών να πραγματοποιούν απεριόριστες τηλεοπτικές εμφανίσεις κατά την προεκλογική περίοδο ζητά το ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τον εισηγητή του κόμματος Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο για το νομοσχέδιο που προβλέπει το νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των τραπεζών στο οποίο έχει ενταχθεί η τροπολογία «η ρύθμιση πρέπει να αποσυρθεί προκειμένου να μην υπάρχει καμία σκιά για αθέμιτες προεκλογικές τακτικές».

Ειδικότερα, όπως σημείωναν αρκετοί βουλευτές το απεριόριστο στης τηλεοπτικές εμφανίσεις ενδεχομένως να ενισχύσει την αθέμιτη διαδικασία εμφανίσεων διά πληρωμής με αποτέλεσμα να προωθούνται μόνο οι υποψήφιοι που είτε έχουν την οικονομική δυνατότητα είτε έχουν την οικονομική κάλυψη του κόμματος που τους υποστηρίζει.

Να σημειωθεί ότι ισχυρές ενστάσεις για την τροπολογία» έχει εκφράσει και ο ΣΥΡΙΖΑ διά του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου Παναγιώτη Λαφαζάνη. Πέραν αυτού και ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη «ντροπολογία» -όπως τη χαρακτήρισε- έχει στόχο να διασωθούν οι συνυποψήφιοί του για το Δήμο Αθηναίων κ.κ. Σπηλιωτόπουλος και Καμίνης.

Υπό αυτά τα δεδομένα, αναμένεται η απόσυρση της ρύθμισης εκ μέρους του υπουργείου, καθώς σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύει με καταψήφιση.