Σε τρεις άξονες κινήθηκε το απόγευμα η συζήτηση του υποψήφιου Περιφερειάρχη Κρήτης, Σεραφείμ Τσόκα και του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Χανίων, Μανώλη Σταματάκη, με τον αερολιμενάρχη του αεροδρομίου Χανίων \”Ιωάννης Δασκαλογιάννης\”. 
Αρχικά ο αερολιμενάρχης, κ. Σταύρος Καστρινάκης, ανέφερε στον κ. Τσόκα και στον κ. Σταματάκη, ότι αναμένεται να παρουσιάσει αύξηση 20% ο όγκος των πτήσεων, με βάση τις κρατήσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, γεγονός που βοηθάει πάρα πολύ τον τουρισμό στο νησί. 
Ωστόσο δεν παρέλειψε να αναφέρει στον κ. Τσόκα και τον κ. Σταματάκη, το θέμα της επέκτασης του αερολιμένα \”Ιωάννης Δασκαλογιάννης\”, υπόθεση που ξεκίνησε με μελέτη το 2008, όταν γ.γ. Περιφέρειας ήταν ο κ. Σεραφείμ Τσόκας. 
Επίσης ο κ. Τσόκας με τον κ. Σταματάκη ενημερώθηκαν αναλυτικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το αεροδρόμιο των Χανίων, με σημαντικότερο τις ελλείψεις πιστώσεων που είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να δώσουν εργολαβία ούτε καν στην καθαριότητα ή στην ανακαίνιση του.
Το πρωί ο κ. Σεραφείμ Τσόκας μαζί με τον κ. Μανώλη Σταματάκη είχαν επισκεφτεί και την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνιών και Εμπόρων Χανίων, προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της ανάπτυξης και των επιχειρήσεων στην περιοχή. 
Βασική παράμετρος της συζήτησης ανάμεσα στις δύο πλευρές ήταν πώς θα χρηματοδοτηθούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι δομές τους στον νομό.
Ένα από τα μεγάλα θέματα της Ομοσπονδίας είναι τα ληξιπρόθεσμα χρέη που έχουν στην εφορία και ζητούν άμεση αντιμετώπιση. 
Ο κ. Τσόκας ανέφερε στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Αντώνη Παπαδεράκη, ότι υπάρχει πρόγραμμα αλληλεγγύης ΕΣΠΑ που λειτουργεί σαν άτοκο δάνειο και βοηθάει περιπτώσεις όπως αυτές που παρουσιάζει η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνιών και των Εμπόρων Χανίων και δεσμεύτηκε ότι η Περιφέρεια θα είναι πάντα δίπλα τους, στηρίζοντας την τοπική οικονομία, επιδιώκοντας την ανάπτυξη με την ενοποίηση των αρμόδιων φορέων στον ίδιο σκοπό

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook