Στα πλαίσια των συναντήσεων με φορείς του Νομού, που πραγματοποιεί ο υποψήφιος και νυν Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης επισκέφτηκε τον σύλλογο Ξενοδόχων και τον Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Νομού Χανίων.

Στην συνάντηση με τους ξενοδόχους έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση κατά την οποία τέθηκαν θέματα για την καθαριότητα, την ασφάλεια, το κυκλοφοριακό κ.α.

Έγινε αποδεκτό από την πλευρά των ξενοδόχων η αναβάθμιση της καθαριότητας και οι παρεμβάσεις που έχουν ήδη γίνει όπως : αναπλάσεις, πεζοδρομήσεις, φωτισμοί για τα οποία ζήτησαν να επεκταθούν

Σημαντική κρίθηκε η μελέτη που έχει ανατεθεί στο ΕΛΚΕΘΕ, αναφορικά με την διάβρωση των ακτών και τονίστηκε πως πρέπει άμεσα να παραδοθεί και να ξεκινήσει η υλοποίηση της.

Έγινε αναφορά στην κοινή προσπάθεια Δήμου και ξενοδόχων για την αύξηση του τουριστικού ρεύματος με την έλευση εταιριών αερομεταφοράς χαμηλού κόστους.

Ο κ. Μαλανδράκης ζήτησε από τους ξενοδόχους να απασχολούν στις επιχειρήσεις τους δημότες του Πλατανιά, κάτι που έγινε αποδεκτό και δήλωσαν ότι ήδη σε μεγάλο βαθμό εφαρμόζεται.

Ζήτησε επίσης να μην απασχολούνται αλλοδαποί εκπαιδευόμενοι σε βάρος των θέσεων εργασίας ημεδαπών ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Στην συνάντηση με τους ξενοδοχοϋπαλλήλους τέθηκαν τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο και ειδικότερα τα θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους.

Ο κ. Μαλανδράκης ζήτησε από τους υπαλλήλους να συμμετάσχουν στα δωρεάν προγράμματα που σχεδιάζονται γι αυτήν την κατηγορία επαγγελμάτων και υλοποιούνται στο πρόγραμμα «Δια βίου μάθησης» του Δήμου Πλατανιά προκειμένου να αυξάνουν τα προσόντα τους και να προτιμώνται στην αγορά εργασίας.

Τους ενημέρωσε επίσης για το site στην ιστοσελίδα του Δήμου το οποίο μπορούν να επισκέπτονται για να ενημερώνονται σχετικά με τις θέσεις εργασίας στον τομέα τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook