Τελευταία ενημέρωση 17:46

Την έκθεση ειδικού γεωλόγου απο το ΓΕΩΤΕΕ αναμένει η Περιφερειακή Διοίκηση Κρήτης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκειμένου να εξευρεθεί ο τρόπος για να συνεχιστεί η επιχείρηση εκσκαφής στο σημείο όπου βρίσκεται θαμμένος ο 39χρονος εργάτης απο το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης.

Υπενθυμίζεται πως λίγο μετά τις 2 μμ και ενώ οι άντρες της ΕΜΑΚ είχαν φτάσει κοντά, μια νέα κατάρρευση χωμάτινων όγκων οδήγησε στην απόφαση διακοπής των εργασιών.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της επιχείρησης, περιφερειακό διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης, Δημήτρη Ραπανάκη, οι άνδρες της ΕΜΑΚ βρίσκονταν πολύ κοντά πλέον στον εργάτη. Υπολόγιζαν ότι σε 20-30 λεπτά θα είχαν φτάσει πλέον στον 39χρονο και θα τον είχαν ανασύρει.

Όμως στα σχέδια τους, στάθηκε εμπόδιο το σαθρό έδαφος. Μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου άρχισε να γίνεται κατολίσθηση. Οι άνδρες της ΕΜΑΚ ευτυχώς πρόλαβαν ακαριαία να απομακρυνθούν.

Πάντως ο κ.Ραπανάκης δήλωσε αποφασισμένος να συνεχίσουν τις προσπάθειες για ανάσυρση του θαμμένου 39χρονου Χανιώτη, κάτι που αναμένεται να γίνει η απόψε την νύχτα ή τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Νωρίτερα…

Τα μηχανήματα με τις τσάπες, δούλευαν όλη νύχτα ασταμάτητα, κάτω από αντίξοοες συνθήκες καθώς έβγαινε συνέχεια πολύ νερό από το έδαφος.

Πρόκειται για μια υπεράνθρωπη προσπάθεια, κατά την οποία δυο άνδρες της ΕΜΑΚ βρίσκονταν σε ένα καλάθι που ήταν κρεμασμένο σε γερανοφόρο όχημα και επιχειρούσαν  με τσάπες και φτυάρια.

Με αυτό τον τρόπο τα συνεργεία που βρίσκονταν στο σημείο κατάφεραν να μειώσουν το βάρος που ασκούσαν στο σαθρό και επικίνδυνο έδαφος λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού.

Δυστυχώς, όπως αποδείχτηκε αργότερα με την κατολίσθηση, ότι τα εμπόδια δεν είχαν τελειώσει.

Οι ομάδες της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ, παλεύουν 4 μερόνυχτα μαζί με τους χειριστές των μηχανημάτων, αδιάκοπα και αψηφώντας τους κινδύνους, κάνοντας μια πρωτοφανή υπέρβαση των ορίων της ανθρώπινης κούρασης και της αυταπάρνησης.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook