Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολο Βουλγαράκη, επισκέφθηκε σήμερα τo πρωί η Νεοζηλανδική ιδιωτική οργάνωση “Enduring Legacy” («Αιώνια Εποποιία»), αποτελούμενη κυρίως από Νεοζηλανδούς βετεράνους, συγγενείς και φίλους βετεράνων του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου και της Μάχης της Κρήτης.

Επικεφαλής της ομάδας, η Kerry Prendergast, πρώην Δήμαρχος της αδελφοποιημένης με τα Χανιά πόλης του Wellington στη Νέα Ζηλανδία, είχε μια συγκινητική συζήτηση που αφορούσε στους στενούς δεσμούς που υπάρχουν μεταξύ των Χανιωτών και των Νεοζηλανδών.

 Έπειτα η κ. Prendergast προσέφερε αναμνηστικά δώρα στον κ. Βουλγαράκη, μεταξύ των οποίων χαρακτηριστικά ήταν μια φωτογραφία ενός σημείου της πόλης του Wellington όπου, μπροστά από την Ορθόδοξη Εκκλησία, ο δρόμος έχει ονομαστεί «Hania St.», δηλ. οδός Χανίων.

Επίσης χαρακτηριστικό δώρο ήταν ένα βιβλίο της συγγραφέα Patricia Grace, με τίτλο Ned and Katina. A true love story, που διηγείται την αληθινή ιστορία μιας κρητικοπούλας που ερωτεύεται έναν Νεοζηλανδό στρατιώτη.

Τέλος, τα δώρα αυτά συμπληρώθηκαν και με την προσφορά του συμβόλου τους Νέας Ζηλανδίας, την πτέρις, η οποία, πριν ανοίξει τα φύλλα της, συμβολίζει την αιωνιότητα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook