Την κατεδάφιση του Παλιού Νοσοκομείου αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων κατά τη σημερινή του συνεδρίαση. Υπέρ της εισήγησης της Δημοτικής Αρχής τάχθηκε δημοτική παράταξη του κ. Γρηγόρη Αρχοντάκη, επισημαίνοντας παράλληλα ότι θα πρέπει να μπει όρος ότι αν δεν λειτουργήσει το Κέντρο υγείας μετά από 5 χρόνια η παραχωρηθείσα έκταση θα επιστρέψει στην κυριότητα του Δήμου Χανίων.

Ανάλογη θέση πήρε,  υπέρ της κατεδάφισης, και ο επικεφαλής της παράταξης κ. Τάσος Βάμβουκας με την επισήμανση ότι θα ήταν δυνατόν να μην κατεδαφιστεί το κτίριο της αιμοδοσίας , το οποίο είναι σε καλύτερη από το υπόλοιπο κτίριο.

Ενστάσεις για τη συγκεκριμένη διαδικασία κατέθεσε ο κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης που σημείωσε ότι η δημοτική αρχή δεν απαντά στο ερώτημα για το τι θα γίνουν με τις προνοιακές δομές που προέβλεπε παλαιότερη μελέτη της ΔΕΠΑΝΟΜ να κατασκευαστούν στο χώρο.

Υπέρ της κατεδάφισης τάχθηκε και ο κ. Παπαντωνάκης διαφωνώντας όμως στην κατασκευή Κέντρου Υγείας 10 ατόμων σε έκταση 4 στρεμμάτων.

Ο δήμαρχος Χανίων κ. Σκουλάκης αρχικά και κατά  τη διάρκεια της εισήγησης του τόνισε ότι το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να αποφασίσει  για την κατεδάφιση του παλιού νοσοκομείου με χρηματοδότηση της ΔΕΠΑΝΟΜ και την κατασκευή κέντρου υγείας στο χώρο επισημαίνοντας ότι τα χρήματα 2, 5 εκατ. ευρώ, για την κατασκευή του κέντρου υπάρχουν στο ΠΕΠ Κρήτης και αφορούν στην κατασκευή μονάδας υγείας  στα Χανιά. Όπως είπε ο δήμαρχος Χανίων από την πλευρά του δήμου θα παραχωρηθούν στο υπουργείο 4 στρέμματα για το σκοπό αυτό, ενώ η μονάδα θα ανήκει στο νοσοκομείο. Αναφορικά με τα παραχωρηθέντα 4 στρέμματα ο κ. Σκουλάκης σημείωσε ότι αυτά θα παραχωρηθούν κατόπιν συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου που θα αποφασίσει ποια ακριβώς θα είναι αυτά και σε ποιο σημείο της συνολικής έκτασεις.

Σε ότι αφορά την κατασκευή του κέντρου υγείας ο διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων κ. Χαράλαμπος Δουλγεράκης τόνισε ότι η έκταση που θα καταλάβει θα είναι 1200 τ.μ, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Αρχοντάκης επεσήμανε ότι στο μελλοντικό κέντρο υγείας στο οποίο θα λειτουργούν ιατρεία με πιθανές ειδικότητες καρδιολόγου, παθολόγου, ουρολόγου και πιθανόν χειρούργου και προσωπικό περίπου 20 ατόμων χωρίς όμως αυτές οι λεπτομέρειες να είναι σίγουρο ότι θα ισχύσουν.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook