Ανάστατη είναι η τοπική κοινωνία των Χανίων, αλλά και ολόκληρης της χώρας, μετά τη σοκαριστική είδηση του θανάτου 56χρονης τετραπληγικής γυναίκας στη Νέα Χώρα Χανίων, ο οποίος φέρεται ότι επήλθε συνεπεία αιφνίδιας διακοπής της ηλεκτροδότησης της οικίας της, λόγω ανεξόφλητων οφειλών.

Το τραγικό της υπόθεσης είναι δεδομένο, λόγω του θανάτου ενός συνανθρώπου μας. Εάν, όμως, η αιτία του θανάτου είναι η παραπάνω, τότε εκτός από την ανακύπτουσα κατάφωρη αναλγησία, η οποία δυσφημεί το κράτος, τη Δ.Ε.Η. και την ίδια την κοινωνία, προκύπτουν σοβαρές πειθαρχικές και πιθανώς ποινικές ευθύνες.

Προς την κατεύθυνση αυτή, επιβάλλεται η διενέργεια έρευνας, η οποία θα πρέπει να είναι ταχύτατη και αντικειμενική. Περαιτέρω, θα πρέπει να δοθούν οι δέουσες εντολές αποφυγής, μελλοντικά, παρόμοιων ή παρεμφερών περιστατικών.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ: Ερωτάται ο κ. Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, εάν προτίθεται να δώσει εντολές για: α) ενδελεχή διερεύνηση της υπόθεσης, επιβολή πειθαρχικών ποινών και παραπομπή της υπόθεσης στη δικαιοσύνη, σε περίπτωση που ανακύψουν ευθύνες, β) ανθρώπινη αντιμετώπιση της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος σε ευπαθή άτομα και οικογένειες.