Για όσους πιστεύουν ότι είναι ατάλαντη ίσως μια βουτιά στο παρελθόν της θα μπορούσε να τους πείσει για το αντίθετο. Η παράξενη και εκκεντρική σταρ lady Gaga ξεκίνησε παίζοντας πιάνο και τραγουδώντας κομμάτια τζαζ.

Το πραγματικό της όνομα είναι Stefani Joanne Angelina Germanotta, ενώ το καλλιτεχνικό της ψευδώνυμο, με το οποίο έγινε γνωστή, αποτελεί αναφορά στο τραγούδι των Κουίν "Radio Ga-Ga".

Παίζει πιάνο από ηλικία 4 ετών, το οποίο έμαθε ακουστικά και έκανε σπουδές μουσικής και θεάτρου στη Νέα Υόρκη (Tisch School of the Arts). Στα 12 της άρχισε να γράφει τα πρώτα της ολοκληρωμένα τραγούδια ενώ στα 15 της χρόνια άρχισε να τραγουδάει ερασιτεχνικά και αργότερα ασχολήθηκε με το τραγούδι, περισσότερο για επαγγελματικούς σκοπούς.

To παρελθόν της έρχεται στην επιφάνεια αυτό το διάστημα γιατί η Lady Gaga έγραψε με τον τραγουδιστή της jazz  Tony Bennett έναν δίσκο με μεγάλες επιτυχίες jazz των George Gershwin, Cole Porter, Jerome Kern, Irving Berlin. O  Tony Bennett, με 70 δίσκους, 16 Grammy, ο καλύτερος φίλος του Φρανκ Σινάτρα, λατρεύει την Lady Gaga. «Είναι ο Πικάσο της μουσικής» είχε πει για αυτήν το 2013.

Το άλμπουμ θα λέγεται Cheek to Cheek και θα βγει στις 23 Σεπτεμβρίου 2014..

Ακούστε για λίγο, παρακάτω, τους δύο σταρ να τραγουδούν jazz.