Πρώτη δημοσίευση: 1/8: 22:27

Άνοιξε χθες τις πύλες του στο χώρο της Δυτικής Τάφρου,  ο “Αγροτικός Αύγουστος”, που έχει γίνει πλέον θεσμός για την πόλη των Χανίων, μετά από 16 χρόνια συνεχόμενων εκδηλώσεων από το Δήμο Χανίων σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Επιμελητήριο Χανίων.

Με κεντρικό θέμα “Η κρητική χλωρίδα: υγεία, διατροφή, τουρισμός”, που συμπυκνώνει τους πυλώνες γύρω από τις οποίες μπορεί να στηριχτεί η ανάπτυξη του τόπου, όπως τόνισε και στην ομιλία του ο Δήμαρχος Χανίων κ. Μανώλης Σκουλάκης, επισκέπτες και κάτοικοι των Χανίων θα έχουν την ευκαιρία, μέχρι τις 10 Αυγούστου να “έρθουν κοντά” με τα προϊόντα της κρητικής γης.
Ο κ. Σκουλάκης στο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια που έκανε, από το 2011 που ανέλαβε τη δημοτική αρχή, για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και των κρητικών προϊόντων, μια απόπειρα που στέφθηκε με επιτυχία, καθώς ο “Αγροτικός Αύγουστος” με ότι εκπροσωπεί ταξίδεψε εκτός Χανίων, στην Αθήνα, την Καλλιθέα, τον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη, αλλά και στο εξωτερικό, στο Μόναχο της Γερμανίας. 

“Καταφέραμε με κεντρικό σημείο αναφοράς τα κρητικά ποιοτικά μας προϊόντα και σύνθημα “Από το χωράφι στο ράφι και από τον παραγωγό στην καταναλωτή” να προδιαθέσουμε τον καταναλωτή να απαιτεί να υπάρχουν τα προϊόντα μας στα ράφια των καταστημάτων τροφίμων του κάθε Δήμου, που φιλοξενούσε την έκθεση μας. Βασική, άλλωστε, επιδίωξη μας ήταν να βρίσκονται τα κρητικά προϊόντα σε όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία πώλησης στην Ελλάδα”, σημείωσε ο κ. Σκουλάκης ο οποίος καταλήγοντας την ομιλία του επεσήμανε ότι μέλημα του Δήμου Χανίων, θα πρέπει να συνεχίσει να είναι η στήριξη του “Αγροτικού Αυγούστου ως κορυφαίου θεσμού του τόπου μας. 

 
 
 

Για ευρηματικότητα στο φετινό κεντρικό θέμα του “Αγροτικού Αυγούστου” έκανε λόγο στην ομιλία του ο κ. Βουλγαράκης, ο οποίος αστειευόμενος, απευθύνθηκε στον Περιφερειάρχη Κρήτης λέγοντας ότι αν θα υπήρχε βραβείο ευρηματικότητας και καινοτομίας που να αποδίδονταν στους δημάρχους, αυτό θα έπρεπε να δοθεί φέτος στον Δήμαρχο Χανίων.

Ο κ. Βουλγαράκης, ο οποίος ανέβηκε στο βήμα παίρνοντας σκυτάλη από τον κ. Σκουλάκη, διατύπωσε την πρόταση μιας ευρείας συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων αλλά και των δήμων όλου του Νομού Χανίων για την διοργάνωση μιας έκθεσης για τον φυσικό, και όχι μόνο, πλούτο της Κρήτης, στην οποία θα δίδονταν διεθνής προσανατολισμός,  καλώντας κόσμο από το εξωτερικό, να δει και να δοκιμάσει τα προϊόντα και έπειτα να κλείσει συμφωνίες συνεργασίας με κρητικές επιχειρήσεις.

Στην ομιλία του ο κ. Σταύρος Αρναουτάκης τόνισε ότι η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει τον “Αγροτικό Αύγουστο” για την ανάδειξη των ποιοτικών προϊόντων του νησιού, σημειώνοντας ότι στρατηγικός στόχος της Περιφέρειας ήταν από την αρχή, η στήριξη του πρωτογενούς τομέα και του τουρισμού.

Το παρόν στα εγκαίνια της έκθεσης έδωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης, βουλευτές και φορείς των Χανίων ενώ στην εκδήλωση βρέθηκε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Πάνος Σκουρλέτης, συνοδευόμενος από στελέχη του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στα Χανιά.

Δείτε φωτογραφίες από την έκθεση 

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook