Τις Βάκχες του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Αντώνη Ντουράκη, ανεβάζει τη Δευτέρα 4 Αυγούστου, με προαιρετικό αντίτιμο, στο Θέατρο των Αγρών στο Κυπαρίσσι η θεατρική ομάδα Ιυττός.

Σύμφωνα με το σημείωμα της Θεατρικής Ομάδα στις Βάκχες του Ευριπίδη ο Διόνυσος είναι προγονικός Θεός. Είναι ο Θεός του παραληρήματος και της έκστασης. Στο Διονυσιακό σύστημα άνθρωποι, ζώα, και φυτά είναι ενωμένοι. Είναι όλοι παιδιά της γης που είναι και το μοναδικό γιγαντιαίο υποκείμενο που εξουσιάζει ολόκληρο τον κόσμο.

Βρίσκουμε την ιδέα της επιστροφής στη φύση, την απελευθέρωση μας από την περιπλοκή των ανθρώπινων πραγμάτων και την επιθυμία για την ζωή των συναισθημάτων. Ο Διόνυσος έρχεται ως κατακτητής και τιμωρός όσων δεν εναρμονίζονται στη κυκλική τροχιά της φύσης και όσων καταπιέζουν τα ένστικτα τους.

Η κάθαρση έρχεται καθώς η ανθρώπινη ψυχή προσφέρεται στο θεατή έτοιμη να διαλυθεί και να γίνει χίλια κομμάτια, που ίσως είναι και η μόνη δυνατότητα να αποκτήσει κάποτε την ακεραιότητα της.

Σκηνοθεσία: Ντουράκης Αντώνης
Σκηνικά: Γούλας Βαγγέλης
Μουσική: Παιγνιωτάκης Μηνάς
Κοστούμια: Κουβίδης Γιάννης
Κατασκευή μάσκας: Πετράκης Ζαχαρίας
Παίζουν με σειρά εμφάνισης: Αντώνης Ντουράκης, Θανάσης Τσεκούρας,Μάνος Βαβαδάκης, Πέτρος Φαρσαράκης

Χορός:
Bellante Roberta, Di Gregorio Δάφνη, Καρτσέλου Χριστιάννα. Κουκουριτάκη Έλια, Κρασανάκη Μαρίνια, Λασιθιωτάκη Κατερίνα, Παντέρη Ειρήνη, Σακέτου Αναστασία, Σταυρακάκη Κάλια, Στρατήγη Εβίτα, Χριστοδούλου Ελένη