Με μικρά προβλήματα πέρασαν από την Κρήτη τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν με καταιγίδες και σφοδρές βροχοπτώσεις.
Μόνο στην πόλη του Ηρακλείου υπήρξαν λίγες κλήσεις στην Πυροσβεστική υπηρεσία για αντλήσεις υδάτων, αλλά το πρόβλημα αφορούσε κυρίως σε υπερχειλισμένα φρεάτια, τα οποία είχαν σαν αποτέλεσμα αρκετοί δρόμοι να κατακλυστούν απο νερά.

Πάντως η Πυροσβεστική επενέβει μόνο σε δύο περιπτώσεις για άντληση νερών.

Πάντως εκείνο που εντυπωσιάζει είναι το ύψος των βροχοπτώσεων που είναι πρωτοφανές για τέτοια περίοδο.
Ενδεικτικά, σύμφωνα με τους αυτόματους μετεωρολογικούς σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, την Παρασκευή (27/5) , τα μεγαλύτερη ύψη βροχόπτωσης καταγράφηκαν στις ακόλουθες περιοχές: 
Φαλάσαρνα Χανίων… 63.8 mm, 
Σπήλι Ρεθύμνου… 45 mm, 
Ρέθυμνο… 28.2 mm, 
Χανιά… 22.6 mm, 
Να σημειωθεί πως ο σταθμός του ΕΑΑ στο λιμάνι του Ηρακλείου απο τα μεσάνυχτα μέχρι και σήμερα το πρωί κατέγραψε 40 χιλιοστά βροχής ενώ μεγάλα ύψη βροχής καταγράφονται επίσης στην Κνωσό, στα Ανώγεια και στο κεντρικό Ρέθυμνο.

Ο καιρός στην Κρήτη 

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους, περιμένουμε το Σάββατο 28 Μαΐου 2011 στην Κρήτη 
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στις παραλιακές περιοχές από 16 έως 23 βαθμούς και στα ορεινά ηπειρωτικά από 12 έως 20 βαθμούς.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί.
Από την Κυριακή 29/5 θα ξεκινήσει να καλοκαιριάζει και πάλι , ξεκινώντας από τα Δυτικά με λίγες νεφώσεις στην Δυτική Κρήτη οι οποίες θα είναι πιο αυξημένες στην Ανατολική (με πιθανότητα ασθενών βροχοπτώσεων). 
Απο την Δευτέρα-Τρίτη αναμένεται ηλιοφάνεια σε ολόκληρο το νησί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook