Εκδήλωση μνήμης και ιστορικής αναδρομής για το έργο και την πολυσχιδή προσωπικότητα του πρώην Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κυρού Ειρηναίου Γαλανάκη , του παππού, όπως τον αποκαλούσαν οι άνθρωποι που τον αγάπησαν, που στηρίχτηκαν και γαλουχήθηκαν από τις πνευματικές του συμβουλές, πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό καφέ  '' Κήπος'' των Χανίων.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνός, ο Βουλευτής Χανίων κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Εμμανουήλ Σκουλάκης, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας, Περιφερειακοί και Δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, ο εφοπλιστής κ. Γεώργιος Βαρδινογιαννης, ο Πρόεδρος της ΑΝΕΚ κ. Γιώργος Κατσανεβάκης, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ελ. Βενιζέλος κ. Νικόλαος Παπαδάκης, ο διευθυντής της Ο.Α.Κ. κ. Κων/νος Ζορμπάς και ο πρώην Διευθυντής κ. Αλέξανδρος Παπαδερός, άνθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων και πλήθος ιερέων και κόσμου που ήρθε να τιμήσει ακόμη μία φορά τον οραματιστή Γέροντα.

"Ορόσημο και σταθμό στην ιστορία της Κρήτης αποτελεί η εκδήλωση, η οποία διοργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη μας, το ιστορικό καφέ Κήπος και την συμμετοχή τοπικών φορέων και της οικογενείας του μακαριστού Γέροντα, καθώς πρόσωπα της Εκκλησίας ξεφεύγουν από τα στενά όρια της Εκκλησιαστικής ζωής και δίνουν μηνύματα στην ευρύτερη κοινωνική ζωή και στον κόσμο όλο", τόνισε στο χαιρετισμό του μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Δαμασκηνός.

Άλλωστε πως είναι δυνατόν να μην συμβεί κάτι τέτοιο, καθώς ο μακαριστός Γέροντας, παιδιόθεν γνώρισε την φτώχεια και την αγωνία για μάθηση οδοιπορώντας πολλά χιλιόμετρα για να ξεκινήσει τις Γυμνασιακές του σπουδές, να τις ολοκληρώσει αργότερα στην Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης, στην Αγία Τριάδα όπου ετάχθει Μοναχός και να τις συνεχίσει στη θεολογική σχολή Αθηνών, μέσα σε πραγματικά δύσκολα χρόνια...

Σαν να ήταν ο παππούς εκεί!

 Όλα στην εκδήλωση της 13 Αυγούστου έφερναν έντονα στη σκέψη του κάθε παρευρισκομένου, την εποχή που έζησε ο Γέροντας.

Οι περιγραφές του συντονιστού κ. Δημητρίου Νικολακάκη, τα ποιήματα που διάβασε ο κ. Ευάγγελος Κακατσάκης, οι μελωδικότατοι ύμνοι από τον βυζαντινό χορό Χανίων, το πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τη ζωή του Γέροντος, τα ριζίτικα και οι παραδοσιακοί χοροί από τους Παραδοσιακούς Κρητικούς Συλλόγους ΄΄Μετερίζι΄΄και ΄΄Σταυραετοί΄΄ και τα αληθινά λόγια που ακούστηκαν από ανθρώπους που έζησαν και μεγάλωσαν μαζί του, έδωσαν την εντύπωση πως ο Γέροντας Ειρηναίος ήταν εκεί. Ας είναι αιωνία η μνήμη του!

Δείτε περισσότερες φωτο στο imka.gr