«Παρακαλώ αφήστε τα αμερικανικά μαχητικά να βομβαρδίσουν τη φυλακή μου... ο θάνατος είναι καλύτερος από το να βιασθώ από έναν άγνωστο»

Η δραματική έκληση της 8 μηνών εγκύου γυναίκας αποτελεί την πιο απτή απόδειξη της φρίκης που ζουν οι γυναίκες Γεζίντι στα χέρια των τζιχαντιστών του Ιράκ.

Μαζί της βρίσκεται η Νισρέν, που μίλησε στη Daily Mail, και άλλά 94 γυναίκες που απήχθησαν από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους όταν κατελήφθησαν οι πόλεις τους.

Όλες αυτές οι κοπέλες τώρα περιμένουν με τρόμο τη στιγμή που είτε θα πουληθούν ως σκλάβοι είτε θα υποχρεωθούν σε γάμο με κάποιον ισλαμιστή μαχητή.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα που επικαλείται μαρτυρίες από αιχμάλωτες γυναίκες, διαλυμένες οικογένειες, εθελοντές και έγγραφα του ΟΗΕ:

-οι τζιχαντιστές στο Ιράκ έχουν έναν γιατρό, ο οποίος πραγματοποιεί τεστ αγνότητας προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι απαχθέντες γυναίκες είναι «αγνές»,

-οι ηγέτες του Ισλαμικού Κράτους έχουν κηρύξει Jihad al Niqah που αποτελεί μια ακραία μορφή σεξουαλικού ιερού πολέμου που επιτρέπει στους μαχητές να πάρουν όποια γυναίκα θέλουν

-οι γυναίκες δίνονται ως «δώρα» στους μαχητές του ΙΚ και τα παιδιά ανατρέφονται για να γίνουν μαχητές

-οι δεσμοφύλακες του ΙΚ προειδοποιούν τους απαχθέντες ότι έχουν τέσσερις ευκαιρίες να αλλαξοπιστήσουν με τις δύο πρώτες να είναι ευγενικές, η τρίτη με χτυπήματα με δερμάτινο μαστίγιο και αν αρνηθούν την τέταρτη τότε τους περιμένει ο θάνατος

protothema.gr