Συνελήφθη, χθες  το βράδυ, στα Πεμόνια του Δήμου Αποκόρωνα, 39χρονος ημεδαπός, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης. 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων, αλλά και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων, για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, οργανώθηκε χθες το απόγευμα, συντονισμένη επιχείρηση εξερεύνησης, στην ευρύτερη περιοχή του παραπάνω Δήμου.

Στην επιχείρηση, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων.

Κατά την διάρκεια της εξερεύνησης, εντοπίστηκε σε δύσβατη περιοχή των Πεμονίων, ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος, όπου καλλιεργούντο επιμελώς δεκατρία (13) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 2,5 μέτρα, στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. 

Στη συνέχεια, εντοπίστηκε, από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών, ο 39χρονος, κατά το χρόνο που είχε προβεί, με απόλυτη προσοχή, σε διαδικασία εργασιών των δενδρυλλίων, στο συγκεκριμένο χώρο και συνελήφθη.

Ακολούθησε έρευνα στην οικία του συλληφθέντα, όπου κατά τη διάρκεια αυτής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των δώδεκα χιλιάδων οχτακοσίων εβδομήντα (12.870) ευρώ, ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες και κινητό τηλέφωνο, ως μέσο επικοινωνίας μη νόμιμων ενεργειών.

Τα ανωτέρω δενδρύλλια κατασχέθηκαν μαζί με πλήθος πειστηρίων που βρέθηκαν κατά την εξερεύνηση των χώρων της φυτείας. 

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων.