Τη «χρυσή τομή» που συνδέει τις δυο βομβιστικές επιθέσεις, οι οποίες αναστάτωσαν την Πάτρα τα ξημερώματα του Σαββάτου, βρήκαν οι τοπικές αστυνομικές αρχές. Πίσω τους κρύβονται κυκλώματα της νύχτας, που είχαν από καιρό διαφορές με τους ιδιοκτήτες της πολυκατοικίας και του αυτοκινήτου τα οποία δέχθηκαν την επίθεση.

Και οι δυο είναι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της νυχτερινής διασκέδασης και είχαν απασχολήσει στο παρελθόν την Αστυνομία για υποθέσεις εκβιασμών, ενώ ο ένας είχε γίνει στόχος δολοφονικής απόπειρας εναντίον του. Η πολυκατοικία στην περιοχή Εβραιομνήματα που υπέστη σοβαρές ζημιές όπως και αρκετά σταθμευμένα αυτοκίνητα, ανήκει σε ιδιοκτήτη μπαρ στο κέντρο της Πάτρας οι δύο γιοι του οποίου είχαν κατηγορηθεί για την γνωστή υπόθεση των «νονών» της νύχτας.

Στόχος της δεύτερης βομβιστικής επίθεσης που έγινε στα Ζαρουχλέικα λίγα λεπτά μετά την πρώτη, ήταν το ΙΧ ενός άλλου επιχειρηματία της νύχτας, ο οποίος είχε πέσει θύμα απόπειρας ανθρωποκτονίας στις 10 Δεκεμβρίου 2010. Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί, αλλά οι «λογαριασμοί» του με τους εντολοδόχους φαίνεται ότι είχαν παραμείνει ανοιχτοί!

Οι αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί που χρησιμοποιήθηκαν και στις δύο περιπτώσεις, ήταν πανομοιότυποι κι αυτό αποτελεί ένα ακόμη στοιχείο για την κοινή προέλευσή τους. Ως εκρηκτική ύλη χρησιμοποιήθηκε ζελατοδυναμίτιδα, ένα ισχυρό εκρηκτικό με βάση την νιτρογλυκερίνη που απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία στη χρήση της, ενώ η πυροδότηση έγινε με βραδύκαυστο φυτίλι.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook