Προσθήκη στο νομοσχέδιο για την Υγεία, σύμφωνα με την οποία μόνον διπλωματούχος – αδειούχος φαρμακοποιός θα μπορεί να ανοίξει φαρμακείο έκανε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος. Όπως ανέφερε, με αυτήν την κίνηση, αίρεται το επιχείρημα εκείνων που υποστήριζαν ότι υπάρχει Κερκόπορτα για να περάσει το επάγγελμα του φαρμακοποιού σε χέρια εμπόρων.

Μάλιστα, διαμήνυσε ότι τώρα περιμένει να ακούσει τα «οφειλόμενα» από όσους ηγούνται τα απεργιών και ταλαιπωρούν τον κόσμο.

Κατά την έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ο κ. Λοβέρδος διατύπωσε – στο άρθρο 36, παρ. 1 εδ. α – την προσθήκη ως εξής:

«Το επάγγελμα του αδειούχου φαρμακοποιού και η λήψη άδειας και λειτουργίας φαρμακείου από αδειούχο φαρμακοποιό, δεν υπόκειται σε κανέναν περιορισμό, πλην των σχετικών με τα πληθυσμιακά όρια και την προϋπόθεση τήρησης ελάχιστων αποστάσεων, που εξασφαλίζουν την χωροταξικά ισόρροπη διασπορά των φαρμακείων στην Επικράτεια».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο βουλευτής της ΝΔ Μάριος Σαλμάς ρώτησε τον κ. Λοβέρδο αν επιτρέπεται ένα σούπερ μάρκετ να παίρνει έναν φαρμακοποιό στο όνομα του οποίου θα βγάζει άδεια λειτουργίας μέσα στο σούπερ μάρκετ.

«Δεν σας απαντώ, επειδή την απάντηση την ξέρετε και σας τη δίνει η πραγματικότητα. Κάντε μια βόλτα να δείτε τη χωροταξία των φαρμακείων. Και στο αεροδρόμιο», απάντησε ο κ. Λοβέρδος.

Στη συνέχεια πάντως ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε πως δεν αλλάζει τίποτα στη νομοθεσία του 1932, κάτι που σημαίνει πως για να ανοίξει και να λειτουργήσει ένα φαρμακείο απαιτείται ίδιος και αυτόνομος χώρος καθώς και αυτοτελές φορολογικό μητρώο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook