Σε κινητοποίηση καλεί τους πολίτες η Τ.Ο. του ΚΚΕ για το θέμα του κέντρου υγείας Κισάμου.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

"Η κινητοποίηση του λαού της Κισσάμου την προηγούμενη Δευτέρα ανέδειξε ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν καθημερινά, όχι μόνο στην Κίσσαμο, αλλά σε όλη τη χώρα όσον αφορά τα Κέντρα Υγείας που δεν καλύπτουν τις ανάγκες του. Σε αντίστοιχη κατάσταση βρίσκεται και το Κέντρο Υγείας Βάμου.

Ιδιαίτερα στην ύπαιθρο ο λαός βιώνει ακόμα περισσότερο τις ελλείψεις στην Υγεία με τα Κέντρα Υγείας να είναι δραματικά υποστελεχωμένα και με τραγικές ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Διαχρονικές ευθύνες για αυτή την κατάσταση έχουν οι ελληνικές κυβερνήσεις που εφάρμοζαν πιστά την πολιτική της ΕΕ, για την σταδιακή εμπορευματοποίηση των δομών Υγείας η οποία επιταχύνθηκε με την εφαρμογή των Μνημονίων. Η σημερινή και οποιαδήποτε κυβέρνηση διαχείρισης της πολιτικής της ΕΕ υπέρ των μονοπωλίων, μόνο αποκλεισμό του λαού από τις υπηρεσίες Υγείας μπορεί να φέρει.

Ο λαός της Κισσάμου με δυναμικές κινητοποιήσεις οργανωμένα, μαζικά μπορεί και πρέπει να διεκδικήσει την κάλυψη των αναγκών του στην Υγεία. Δεν μπορεί και δεν πρέπει για άλλη μια φορά να βάλει το χέρι στην τσέπη είτε μέσα από εράνους είτε μέσα από δημοτικά τέλη για να λύσει το πρόβλημα την στιγμή που την ευθύνη την έχει αποκλειστικά το κράτος. Έχει δικαίωμα και πρέπει να απαιτήσει:

 Κέντρα Υγείας που θα καλύπτονται σταθερά και συστηματικά ανάγκες οι υγειονομικές ανάγκες του λαού της περιοχής. Κέντρα Υγείας που θα έχουν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και επαρκές προσωπικό (γιατροί, ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι, νοσηλευτές, μαίες, κ.λπ.), που θα ξεκινά από την ενημέρωση και θα φτάνει ως και τη θεραπεία. Που θα συνδέεται με τα σχολεία των περιοχών, τους χώρους δουλειάς, τις αθλητικές εγκαταστάσεις κ.ά. Ακόμη και σήμερα, τα Κέντρα Υγείας που διαρκώς αποψιλώνονται από προσωπικό και υποδομές, θα μπορούσαν με δημόσιες - δωρεάν κινητές μονάδες, να εφαρμόσουν έστω και αυτά τα υποτυπώδη προγράμματα αγωγής υγείας, κεντρικά με την ευθύνη και τη χρηματοδότηση του κράτους και με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
 Πλήρη στελέχωση σε αριθμό γιατρών όλων των βασικών ειδικοτήτων και υγειονομικών όλων των κλάδων, με πλήρη και σύγχρονο εξοπλισμό, με 24ωρη λειτουργία, με πλήρη κρατική χρηματοδότηση, κατάργηση των εισφορών στον κλάδο Υγείας, με σύγχρονες, πλήρεις και απολύτως δωρεάν παροχές υπηρεσιών σε όλους χωρίς περικοπές και εξαιρέσεις.

Αυτά μπορούν να επιτευχθούν μέσα από μια ισχυρή κοινωνική συμμαχία που η πάλη θα έχει αποτελέσματα και προοπτική όσο θα διαμορφώνει τους κοινωνικούς και πολιτικούς όρους για την κατάκτηση του άλλου δρόμου ανάπτυξης, με εργατική - λαϊκή εξουσία και οικονομία. Σε αυτή την ανάπτυξη διασφαλίζεται η σχεδιασμένη και πλήρης αξιοποίηση όλων των υγειονομικών, της επιστημονικής έρευνας και των τεχνικών μέσων με καθολικό τρόπο."