Ένταση επικράτησε στο δεύτερο δημοτικό συμβούλιο Μαραθώνα όπου ένα από τα τέσσερα βασικά θέματα, τα οποία τίθενται στο τραπέζι των συζητήσεων, είναι αυτό της στέγασης των αθλητών του δήμου.

Ειδικότερα, ένα από τα γυμναστήρια της περιοχής χρησιμοποιούνταν, πριν αναλάβει το δήμο ο κ. Ψηνάκης, ως χώρος διεξαγωγής αγώνων μπάσκετ από παιδιά της περιοχής.

Ωστόσο, όταν ανέλαβε τη δημαρχία ο κ. Ψηνάκης αποφάσισε να σταματήσει κάθε αθλητική δραστηριότητα στο συγκεκριμένο κλειστό γυμναστήριο, καθώς σύμφωνα με τους συμβούλους του, ο χώρος δεν πληροί τις προϋποθέσεις ασφαλείας.

Από την ημέρα εκείνη το γυμναστήριο έχει χρησιμοποιηθεί για δύο δημοτικά συμβούλια.

Ο κ. Ψηνάκης είπε ότι έχει καλέσει επιθεωρητή, προκείμενου να ελέγξει το χώρο και να δώσει τα απαραίτητα έγγραφα, τα οποία θα πιστοποιούν την ασφάλεια του κτιρίου.

Παράλληλα, κατέκρινε την πρώην δημοτική αρχή που χρησιμοποίησε το γήπεδο για προπονήσεις και αθλητικές οργανώσεις, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο ήταν παράνομο.

«Εσείς, θα μπορούσατε να είχατε πάρει πρόστιμο 50.000 ευρώ και τρεις μήνες φυλάκιση. Εγώ δεν τα κάνω αυτά», είπε χαρακτηριστικά.

Κατά τη διάρκεια του συμβουλίου μπήκαν στο κτίριο μπήκαν και παιδιά, κρατώντας στα χέρια πανό το οποίο ανέφερε ότι το γυμναστήριο ήταν για αθλητισμό και όχι για δημοτικά συμβούλια.

Επίσης, πάνω στην ένταση ένας από τους δημοτικούς συμβούλους άρχισε να χτυπά τα χέρια του με δύναμη πάνω στο τραπέζι, ενώ γι άλλη μια φορά ο Ηλίας Ψηνάκης χρησιμοποίησε την αγαπημένη του φράση: «Σκάσε μωρή», απευθυνόμενος σε μια δημοτική σύμβουλο η οποία διέκοψε την ομιλία του, προκαλώντας την αντίδραση των δημοτικών συμβούλων αλλά και τα γέλια του κόσμου.

Μεταξύ άλλων, πάντως, ο κ. Ψηνάκης είπε ότι «το πάρτι τελείωσε» και ότι όλα θα γίνονται πλέον σε ανοιχτούς χώρους και θα αναρτώνται στη Διαύγεια, αφήνοντας με αυτόν τον τρόπο υπονοούμενα για την προηγούμενη δημοτική αρχή.

airetos.gr