Στην Κρήτη βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. στο πλαίσιο παγκρήτιας εξόρμησης της αστυνομίας για να εντοπισθούν όσες φυτείες κάνναβης έχουν απομείνει και οι οποίες βρίσκονται πλέον στο στάδιο της συγκομιδής.

Έτσι χθες το πρωί, σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου, εντοπίστηκε φυτεία κάνναβης με είκοσι εννέα (29) δενδρύλλια, τα οποία κατασχέθηκαν. 

Ειδικότερα, από την Διεύθυνση Αστυνομίας Ρεθύμνου, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση εξερεύνησης, στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου, με την συνδρομή του ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην επιχείρηση, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, της Ομάδας Ειδικών Αποστολών (Ο.Ε.Α.) Κρήτης, της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Ρεθύμνου, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου και Αποκορώνου Χανίων, καθώς και το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Ρεθύμνου.

Κατά την διάρκεια της εξερεύνησης, εντοπίστηκαν σε τοποθεσίες του παραπάνω Δήμου, ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος, όπου καλλιεργούντο επιμελώς είκοσι εννέα (29) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 3 μέτρα, στο στάδιο της συγκομιδής, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Ενεργούνται έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Τα ανωτέρω δενδρύλλια κατασχέθηκαν μαζί με πλήθος πειστηρίων που βρέθηκαν κατά την εξερεύνηση των χώρων της φυτείας. 

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου.