Τουλάχιστον 31 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 360 τραυματίστηκαν σε ολόκληρη την Τουρκία, στη διάρκεια των διαδηλώσεων των Κούρδων κατά της αδράνειας της τουρκικής κυβέρνησης απέναντι στην επίθεση που έχουν εξαπολύσει οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους κατά της συριακής κουρδικής πόλης Κομπανί.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Εφκάν Αλά, οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας προχώρησαν σε 1.000 συλλήψεις κατά τη διάρκεια των ταραχών, κυρίως στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου η αστυνομία κατέστειλε βάναυσα τις κουρδικές διαδηλώσεις. 

"Αυτή η κλιμάκωση της βίας πρέπει να σταματήσει αμέσως, όλοι πρέπει να συμβάλουν για τον τερματισμό αυτών των περιστατικών" δήλωσε ο υπουργός.

Ταραχές ξέσπασαν και κατά τη χθεσινή νύχτα σε πολλές πόλεις της Τουρκίας -κυρίως στο Γκαζίαντεπ, όπου τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν. 

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα περισσότερα από τα θύματα στα οποία αναφέρθηκε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών σκοτώθηκαν κατά τις συγκρούσεις ανάμεσα σε Κούρδους ακτιβιστές, προσκείμενους στο PKK και υποστηρικτές εθνικιστικών και ισλαμιστικών οργανώσεων.

protothema.gr