Την Τετάρτη, 15 Οκτώβρη 2014, στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, στις 6 μ.μ θα πραγματοποιηθεί Περιφερειακή Σύσκεψη των Επιτροπών Ειρήνης Κρήτης, με τη συμμετοχή, από μέρους της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη της Βέρας Νικολαϊδου, Γραμματέα της ΕΕΔΥΕ, πρώην Βουλευτή του και πρώην Αντιπροέδρου της Ελληνικής Βουλής.

Μέσα στα θέματα τα οποία συζητήθηκαν στη Σύσκεψη ήταν:

1) Σύντομος απολογισμός της δράσης των Επιτροπών Ειρήνης Κρήτης, ώστε στη συνέχεια να μεταφερθεί όλη η εμπειρία της προηγούμενης περιόδου στο Συνέδριο της ΕΕΔΥΕ, που θα πραγματοποιηθεί το Δεκέμβρη στην Αθήνα.

2) Ενημέρωση για τις βασικές εξελίξεις σε Ουκρανία, Ιράκ, Λιβύη, Συρία, τη δράση του λεγόμενου «ισλαμικού κράτους», τη συνεχιζόμενη από το Ισραήλ κατοχή στην Παλαιστίνη, ελληνοτουρκικά, κυπριακό και την όλο και πιο έντονη ποικιλόμορφη συμμετοχή της χώρας μας μέσω των αποφάσεων των κυβερνήσεων στις παραπάνω επικίνδυνες εξελίξεις με τη συμφωνία των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, την ένταση της επιθετικότητας του ιμπεριαλισμού, την ουσία των ανταγωνισμών και των αιτίών των πολέμων.

3) Η κατανόηση από μέρους του κόσμου και της κοινωνίας, της βασικής κατεύθυνσης του αντιιμπεριαλιστικού φιλειρηνικού κινήματος ότι το εκμεταλλευτικό σύστημα είναι αυτό που γεννάει κρίσεις, ανεργία, φτώχεια, φασισμό, πόλεμο, και την ευθύνη των κατά τόπους Επιτροπών Ειρήνης για αυτή την κατεύθυνση.

4) Μεταφορά από μέρους των μελών των Επιτροπών Ειρήνης που συμμετείχαν στην 4η Τριμερή Συνάντηση Κινημάτων Ειρήνης (Ελλάδα – Κύπρος – Τουρκία), που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στη Σμύρνη, των τοποθετήσεων και των αποφάσεων που πάρθηκαν για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων θα πραγματοποιήσει ανοιχτή εκδήλωση – συνέλευση, στην οποί θα συζητηθούν όλα τα παραπάνω θέματα με τους φίλους της Ειρήνης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook