Κανονικά συνέχισαν το δρομολόγιό τους, δύο επιβατηγά - οχηματαγωγά πλοία τα οποία "έχασαν" τις αριστερές τους άγκυρες σε Δωδεκάνησα και Ιόνια νησιά.

Αναλυτικώτερα, όπως ανακοινώθηκε απο το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, το βράδυ του Σαββάτου ενημερώθηκε, η Λιμενική Αρχή Καρπάθου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΠΡΕΒΕΛΗΣ” Ν.Ρ. 06, για απώλεια της αριστερής άγκυρας, μετά τον απόπλου του από το λιμένα “ΠΗΓΑΔΙΩΝ” Καρπάθου.
Το “ΠΡΕΒΕΛΗΣ” κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Ρόδου, όπου αποβιβάστηκαν διακόσιοι δέκα (210) επιβάτες, δεκαπέντε (15) Φ/Γ, δεκαέξι (16) Ι.Χ.Ε. και έξι (06) Δ/Κ, ενώ κατόπιν επιθεώρησης του από Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, διαπιστώθηκε η απώλεια της αριστερής άγκυρας, μετά από θραύση του κλειδιού της αλυσίδας.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του “ΠΡΕΒΕΛΗΣ”, ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη η συνέχιση πλόων του για Χάλκη-Διαφανη Καρπάθου-Πηγάδια Καρπάθου-Κάσο-Σητεία-Ηράκλειο-Ανάφη-Σαντορίνη-Μήλο-Πειραιά.

Επίσης, το βράδυ του Σαββάτου ενημερώθηκε το Α' Λιμενικό Τμήμα Πόρου του Λιμεναρχείου Κεφαλληνίας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΝΗΣΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ” Ν.Π. 10280, το οποίο είχε αποπλεύσει από λιμένα Κυλλήνης με προορισμό το λιμένα Πόρου, για απώλεια της αριστερής άγκυρας, εντός του λιμένα Κυλλήνης.

Το “ΝΗΣΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ” κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Πόρου, όπου απαγορεύτηκε ο απόπλους του από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ κατόπιν επιθεώρησης του από Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων του Λιμεναρχείου Κεφαλληνίας καθώς και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη η εκτέλεση μεμονωμένου πλου με προορισμό το λιμένα Κυλλήνης.