Μέσα από ένα άρθρο του με τίτλο \”Ήρθε η ώρα να ακουστεί η δική μας φωνή\” απαντά στις καταγγελίες της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου(δείτε εδώ) το μέλος Ε.Γ του ΠΑΜΕ και Πρόεδρος Συνδικάτου οικοδομών Ν. Ηρακλείου κ. Γιάννης Γωνιανάκης.

Ο κ. Γωνιανάκης αναφέρει:

\”Εδώ και ένα μήνα το ΠΑΜΕ κάλεσε συνδικάτα, σωματεία, ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, να πάρουν αποφάσεις για συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που θα γίνει στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ στις 1/11 στις 12 το ΜΕΣΗΜΕΡΙ.

Το ΠΑΜΕ κάνει κάλεσμα στους εργαζόμενους τους ανέργους να πάρουν μέρος σε αυτό, τονίζοντας ότι αποφάσεις συμμετοχής έχουν ήδη πάρει 787 σωματεία και ο αριθμός των φορέων συνεχώς αυξάνεται .

Καμία συνδικαλιστική οργάνωση, πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια, δε μπορεί να μείνει απαθής, ουδέτερη και έξω από τους αγώνες που σήμερα χρειάζονται.

Καλούμε κάθε συνδικαλιστή που έχει ειλικρινείς αγωνίες και προβληματισμούς, κάθε σωματείο που ενδιαφέρεται για την πορεία του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος, που μάχεται ενάντια στην πολιτική που εξαθλιώνει το λαό και κρατάει ταξική θέση απέναντι στα επιχειρηματικά συμφέροντα, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις τους, να πάρει θέση και απόφαση συμμετοχής στο πανελλαδικό συλλαλητήριο και απόφαση για απεργία τέλος του Νοέμβριου .

Να πάρουμε τη ζωή μας, το μέλλον στα χέρια μας! Το μέλλον της εργατικής οικογένειας δεν μπορεί να είναι η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση, η μόνιμη ανασφάλεια. Δεν μπορεί κάθε μέρα να βασανίζεται, για να σωθούν τα κέρδη των εκμεταλλευτών, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Να μην παραιτηθούμε από τα δικαιώματα μας .Το μέλλον μας δε βρίσκεται στα όρια της πείνας.

Γύρω μας υπάρχει πλούτος και μας σκορπούν ψίχουλα! Αρπάζουν το φαί από το τραπέζι και μας δίνουν τα αποφάγια. Ως ΕΔΩ! Να σταματήσουμε την αρπαγή του μόχθου μας! Ουσιαστικές αυξήσεις παντού!

Ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματα από την στάση του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού όπως το προεδρείο του ΕΚΗ που από τη μια βγάζει κορόνες δήθεν αντιμνημονιακες και από την άλλη κάνει τα πάντα να εμποδίσει να παρθούν αποφάσεις των σωματείων της δύναμης του συμμετοχής στο πανελλαδικό συλλαλητήριο.

Προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν και να καθηλώσουν τους εργαζόμενους, χαρακτηρίζοντας «κομματική» και «απομονωμένη» μια πανελλαδική κινητοποίηση, στην οποία συμμετέχουν με αποφάσεις τους 745 μέχρι τώρα συνδικαλιστικές οργανώσεις σε πανελλαδικό και τοπικό επίπεδο.

Μέσα σε αυτές είναι : Εργατικό κέντρο Χανιών, Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτη, Σύλλογος δασκάλων Ηρακλείου Δ.Θεοτοκόπουλος, Σωματείο μαγείρων Ν.Ηρακλείου, Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου, Σωματείο εργαζομένων ΠΑΓΝΗ και συνολικά σε επίπεδο Κρήτης πάνω από 40 φορείς που εκπροσωπούν χιλιάδες εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, φοιτητές με διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις.

«Εκδίδουν» πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων για τους χιλιάδες εργάτες, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, νεολαίους και γυναίκες που ετοιμάζουν τη μετάβασή τους στην Αθήνα, προκειμένου να διαδηλώσουν για τα δικαιώματα και τις τεράστιες ανάγκες εργαζόμενων και ανέργων, αυτοί που θέλουν να μετατρέψουν το συνδικαλιστικό κίνημα κλακαδόρο σήμερα του ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι χτες του ΠΑΣΟΚ.

Αποδεικνύεται ότι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ, από κοντά και το προεδρείο του ΕΚΗ, που κόπτονται τάχα για την ενότητα στο κίνημα, τη θέλουν μόνο στο βαθμό που υπηρετεί τις στρατηγικές τους στοχεύσεις. Θέλουν μια ενότητα που θα χωρά παλιά και νέα στελέχη του κυβερνητικού συνδικαλισμού που διαγκωνίζονται να πάρουν θέση, που ράβουν κουστούμια για την επερχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτές οι ηγεσίες που είναι υπεύθυνες για την κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα, δεν οργανώνουν την πάλη και καλούν τους εργαζόμενους να ξεχάσουν τα δεινά από την πολιτική των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ της ΕΕ.

Γίνεται πια φανερό ότι τέτοιες πλειοψηφίες όχι μόνο δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα των εργαζομένων και των ανέργων αλλά αντίθετα εγκλωβίζουν και οδηγούν τους εργαζόμενους στην λογική της υποταγής στα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας την οποία εξυπηρετεί η συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ. Επίσης καλλιεργούν την αναμονή για λύσεις από τα πάνω, για «από μηχανής θεούς» και δεν αναλαμβάνουν δράση για την οργάνωση των εργαζομένων και των ανέργων.

Το απάνθρωπο σύστημα που ζούμε δεν εξανθρωπίζεται. Γίνεται όλο και πιο άγριο, πιο βάρβαρο. Απαιτούσε θυσίες από εμάς όταν είχε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης πριν την κρίση. Τώρα πάνω στα αποκαΐδια των δικαιωμάτων μας ετοιμάζει το νέο γύρο κερδοφορίας του κεφαλαίου ενώ μας προετοιμάζει για νέα σφαγεία όπως δείχνουν οι εξελίξεις στην περιοχή μας.

Μόνο όσοι έχουν συμφέρον υπερασπίζονται ένα τέτοιο σάπιο σύστημα. Ανάμεσά τους θλιβεροί υπερασπιστές είναι οι εργατοπατέρες των πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, όλο αυτό το στρώμα της συνδικαλιστικής αριστοκρατίας, που μετακινείται εύκολα ανάλογα πως γέρνει η πλάστιγγα, από τη ΔΑΚΕ στην ΠΑΣΚΕ και από την ΠΑΣΚΕ στη ΔΑΚΕ και από ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ στις παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το δρόμο ζήλεψε το προεδρείο του ΕΚΗ!

Τέρμα ως εδώ! Να ξεπεράσουμε και να προσπεράσουμε τέτοιες λογικές. Να ακουστεί επιτέλους η φωνή μας, η φωνή των ανέργων και των εργαζομένων! Καλούμε τα ΔΣ των πρωτοβάθμιων σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη στην Αθήνα, να οργανώσουν την μαζική άνοδο των μελών τους, να έχει το Ηράκλειο δυναμική και μαζική παρουσία στην κινητοποίηση. Τέτοια προσπάθεια έχουμε ξεκινήσει και εμείς εδώ και ένα μήνα περίπου. Δεν παραβλέπουμε τις δυσκολίες αλλά τις παλεύουμε, με συσκέψεις των μελών μας, με Γενικές Συνελεύσεις. Με κεντρικό σύνθημα «ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ» να βουλιάξει η Αθήνα!!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ! ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 1Η ΝΟΕΜΒΡΗ 12 πμ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΔΥΝΑΤΑ Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ!

Γωνιανάκης Γιάννης μέλος Ε.Γ ΠΑΜΕ
Πρόεδρος Συνδικάτου οικοδομών Ν. Ηρακλείου\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook