Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και η Ένωση Γονέων Μαθητών Ηρακλείου θα βρεθούν σήμερα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου για να ζητήσουν από τη Δημοτική Αρχή άμεσες λύσεις στα προβλήματα της εκπαίδευσης.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

\”Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και η Ένωση Γονέων Μαθητών Ηρακλείου πήραν την πρωτοβουλία να ζητήσουν από το Δημοτικό Συμβούλιο του Ηρακλείου, να πάρει αποφάσεις ώστε να αντιμετωπιστούν τα οξυμένα προβλήματα που αφορούν:

α) Τον υποσιτισμό των μαθητών και τον εμβολιασμό τους.

β) Την κάλυψη των αναγκών της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε λειτουργική, κτιριακή και υλικοτεχνική υποδομή, δίχως την επιβάρυνση των γονέων και των δημοτών.

γ) Τον αντισεισμικό έλεγχο και την θωράκιση των σχολικών μονάδων.

Τα παραπάνω θέματα θα συζητηθούν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου στις 18:00

Οι παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των παραπάνω απαιτούν άμεσες λύσεις χωρίς την επιβάρυνση των δημοτών αλλά με την διεκδίκηση χρηματοδότησης από τον Κρατικό Π/Υ και των ΚΑΠ.

Καμιά σχέση δεν μπορούν και δεν πρέπει να έχουν με «εθελοντικές ομάδες» όπου θα βάζουν τους γονείς να καλύπτουν αυτές τις ανάγκες ή με τις δήθεν «φιλανθρωπικές» δραστηριότητες επιχειρηματικών ομίλων και «ΜΚΟ», για την προβολή του «κοινωνικού προσώπου» και της «εταιρικής κοινωνικής ευθύνης», εκείνων που ακόμη και σε περίοδο κρίσης, βλέπουν τα κέρδη τους να αυξάνονται τη στιγμή που απολύουν εργαζομένους και πετσοκόβουν μισθούς.

Απάντηση και διέξοδο από τη σημερινή βαρβαρότητα θα δώσει μόνο η οργανωμένη πάλη και διεκδίκηση των Συλλόγων Εκπαιδευτικών και Γονέων, των Εργατικών Σωματείων και των μαζικών φορέων του Ηρακλείου.

Καλούμε όλους τους Συναδέλφους όλους τους γονείς και τους φορείς της πόλης να ενώσουν την φωνή τους διεκδικώντας να καλυφθούν οι στοιχειώδεις, αλλά και οι σύγχρονες ανάγκες μας.

Αν τώρα δεν πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας, αν τώρα δεν κάνουμε υπόθεση δική μας το μέλλον και τη μόρφωση των παιδιών μας, αν δεν οργανώσουμε τώρα την πάλη και τη συμμαχία μας, αύριο τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ στο Δημαρχείο Ηρακλείου τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου στις 18:00 στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook