Μια σημαδιακή ημέρα ήταν η 13/05 για την γραμμή παραγωγής της Mercedes-Benz στην Vitoria της Ισπανίας καθώς ήταν τότε ολοκληρώθηκε η κατασκευή ενός μαύρου Van (που προορίζεται για την αγορά της Ολλανδίας). Τι το σημαντικό έχει όμως αυτό το αυτοκίνητο; Απλώς είναι το Νο 1.000.000 Vito που παράγεται.

Την Παρασκευή 13 Μαίου, περισσότεροι από 40 εργαζόμενοι στην γραμμή παραγωγής της Mercedes-Benz στην Vitoria της Ισπανίας, εγκατέλειψαν για λίγο το πόστο τους στα διάφορα τμήματα του εργοστασίου και έσπευσαν να σταθούν μαζί με τον διευθυντή, Emilio Titos, δίπλα σε ένα μαύρο Vito που μόλις είχε εξέλθει από το στάδιο του τελικού ελέγχου.

Αυτό συνέβη καθώς οι εργαζόμενοι της Mercedes-Benz ήθελαν να σταθούν δίπλα το υπ’ αριθμόν 1.000.000 Vito που κατασκευάστηκε στην Vitoria από το 1995, όταν και ξεκίνησε η λειτουργία του γραμμής παραγωγής.

Όπως προαναφέραμε το 1995 παρουσιάστηκε το Vito TO και μια καινούργια εποχή ξεκίνησε για το εργοστάσιο της χώρας Βάσκων όπου και κατασκευάζονταν. Η παραγωγή αυξάνονταν σταθερά με το πέρασμα των ετών και με το πέρασμα στην νέα χιλιετία είχε φτάσει στα 75.500 οχήματα ετησίως.

Το 2003, οκτώ χρόνια μετά την έναρξη παραγωγής του Vito, παρουσιάστηκε η νέα γενιά του, το Vito NCV2 με κίνηση στους πίσω τροχούς.

Το εν λόγω μοντέλο δημιούργησε αρκετούς… πονοκεφάλους στους υπεύθυνους της Vitoria εξαιτίας της τεράστιας γκάμας εκδόσεων του, ωστόσο όλα τελικά κύλησαν ομαλά και το νέο Vito συνέχισε την εξαιρετική εμπορική του πορεία.

Από τον Σεπτέμβριο του 2010, η νέα γενιά του Vito (116 CDI) έχει εισαγάγει αρκετές καινοτομίες στην κατηγορία ενώ έχει να επιδείξει πέραν των ιδιαίτερα οικονομιών και φιλικών προς το περιβάλλον κινητήρων, το νέο 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ECO Gear καθώς και σημαντικές βελτιώσεις στην σχεδίαση του αμαξώματος και του εσωτερικού.
Τέλος η τεράστια γκάμα εκδόσεων του εξακολουθεί να αποτελεί ένα από τα δυνατά «χαρτιά» του έναντι του ανταγωνισμού όπως επίσης και η ποιότητα κατασκευής, κάτι για οποίο οι εργαζόμενοι στην γραμμή παραγωγής της Vitoria αισθάνονται εξαιρετικά υπερήφανοι.


autotriti

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook