Κυριακή με ανοιχτά τα μαγαζιά σήμερα και εικόνες που δεν έχουν σε τίποτα να κάνουν με τη δημοκρατία και την ελευθερία της επιλογής έκαναν την εμφάνισή τους στη Θεσσαλονίκη.

Δικαίωμα ορισμένων να μη συμφωνούν με το να είναι ανοιχτά τα μαγαζιά στις Κυριακές. Δικαίωμα και άλλων να πάνε να ψωνίσουν. Δικαίωμα κανενός να σηκώνει χέρι για να χτυπήσει κάποιον που θέλει να μπει σε ένα μαγαζί να κάνει τα ψώνια του. Ή και να μην κάνει. Δεν χρωστάει λογαριασμό άλλωστε.

Η εικόνα ντροπής όπου ένας διαδηλωτής αντίθετος με τη λειτουργία των καταστημάτων της Κυριακές γρονθοκόπησε πολίτη που θέλησε να μπει σε γνωστό πολυκατάστημα της Θεσσαλονίκης κάνουν το γύρο του διαδικτύου. Και προκαλούν μόνο ντροπή.

Το πρωί της Κυριακής, έξω από το πολυκατάστημα Attica, σύμφωνα με το thestival.gr, ομάδα διαδηλωτών έκλεισε την είσοδο του καταστήματος και… απαγόρευσε την είσοδο σε πολίτες που ήθελαν να ψωνίσουν. Κάποιοι από τους καταναλωτές διαμαρτυρήθηκαν γιατί δεν τους άφηναν να μπουν στο μαγαζί και κουβέντα στην κουβέντα επικράτησε ένταση.

Αλλά το περιστατικό δεν έμεινε στην ένταση και πέρασε στη χειροδικία! Ένας από του διαδηλωτές χτύπησε με γροθιές πολίτη που διαμαρτυρήθηκε, ακολούθησαν φωνές και σπρωξιές, μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα με παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

Αλλά οι εικόνες ντροπής δεν είχαν τελειώσει ακόμα. Όπως γράφει το thestival.gr, αμέσως μετά το επεισόδιο με τον ξυλοδαρμό στο σημείο επενέβησαν άνδρες των ΜΑΤ, που είχαν την εντολή να απομακρύνουν τους διαδηλωτές από την είσοδο του Attica. Κατά την επέμβαση των ΜΑΤ τραυματίστηκε με κοπέλα και έγινε μια προσαγωγή.

newsit.gr από thestival.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook