Για μία ακόμα φορά έγινε χαμός στο Δημοτικό Συμβούλιο στα Χανιά, αφού η χαώδης κατάσταση και η αδυναμία τήρησης του κανονισμού αλλά και της τάξης, από το Προεδρείο, είναι πλέον συνηθισμένη. 
Λόγος της αποχώρησης της παράταξης του Μ. Σκουλάκη στάθηκε το θέμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου και το ζήτημα που προέκυψε την περασμένη Πέμπτη μετά από καταγγελία άπορης γυναίκας, ότι δεν υπάρχουν τρόφιμα στα ράφια εδώ και έξι εβδομάδες
Στην αρχή του Συμβουλίου ο Δήμαρχος διάβασε μία ανακοίνωση όπου ενημέρωσε το Σώμα για το θέμα και εμμέσως πλην σαφώς άφησε αιχμές για την προηγούμενη Διοικούσα Επιτροπή του Κοινωνικού Παντοπωλείου, για επικοινωνιακά παιχνίδια και για αδιαφανείς διαδικασίες. 
Στην συνέχεια αφού τοποθετήθηκαν οι επικεφαλείς των παρατάξεων, τέθηκε η πρόταση το θέμα, λόγω της σοβαρότητάς του, να συζητηθεί σε άλλη συνεδρίαση, θέση που υποστήριξε και η πλευρά του κ. Σαρρή. 
Η πλευρά του Μανώλη Σκουλάκη, δια στόματος της πρώην Αντιδημάρχου κ. Χρυσούλα Χατζηδάκη ζήτησε να συζητηθεί το θέμα σήμερα για να απαντήσει στις κατηγορίες του Δημάρχου, ωστόσο αυτό δεν έγινε δεκτό.

Ακολούθησε χάος στην συνεδρίαση, οι τόνοι και τα \”πνεύματα\”  ανέβηκαν με αποτέλεσμα να αποχωρήσει η πλευρά του Μ. Σκουλάκη ενώ αργότερα εξέδωσε σχετική ανακοίνωση κάνοντας λόγο για φίμωση των δημοτικών συμβούλων (δείτε εδώ)

Δείτε το σχετικό βίντεο 

Η άπορη καταγγέλλουσα ήταν μέρος μικροπολιτικής – Τα γεμάτα ράφια δεν ήταν σήμερα προσωπικά δεδομένα 

Νωρίτερα σήμερα σε δελτίο τύπου που απέστειλε ο Δήμος Χανίων δόθηκε η ενημέρωση ότι τα ράφια του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι γεμάτα και ότι είναι όλα έτοιμα για να δεχτούν από αύριο τους δικαιούχους. 
Μάλιστα επισημαίνεται ότι \”διαψεύδονται έμπρακτα οι κακόβουλοι, που ήθελαν «άδειο» το Κοινωνικό Παντοπωλείο και παραδίδονται στην κρίση των πολιτών όσοι επιχείρησαν, πριν λίγες ημέρες, να παίξουν με τον πόνο συνανθρώπων μας\”. 
Δείτε τις δηλώσεις του κ. Αλεξανδράκη



Υπενθυμίζεται ότι το θέμα με τα άδεια ράφια ήρθε στην επιφάνεια μετά από καταγγελία μίας άπορης γυναίκας. Ουσιαστικά ο Δ. Χανίων αναφέρει εμμέσως ότι η κυρία Κλάουσεν, αποτελεί μέρος ενός σχεδίου προκειμένου κάποιοι να κάνουν μικροπολιτική, διαψεύδοντας την ίδια αλλά και τα ρεπορτάζ των ΜΜΕ με τα άδεια ράφια, αλλά και τις δηλώσεις του κ. Φραγκάκη που παραδέχεται το πρόβλημα (δείτε εδώ).


Μάλιστα σήμερα επιτράπηκε η είσοδος στα τηλεοπτικά συνεργεία και τους Δημοσιογράφους, αφού τα γεμάτα ράφια μάλλον δεν αποτελούν πλέον προσωπικά δεδομένα.

Ιδρύεται Κοινωνικό Εστιατόριο

Τέλος ο Δήμαρχος Χανίων στην τοποθέτηση του για το θέμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου και στο πλαίσιο, όπως ανέφερε, της διεύρυνσης των δράσεων κοινωνικής πολιτικής, ανακοίνωσε ότι ξεκινάνε οι διαδικασίες δημιουργίας Κοινωνικού Εστιατορίου. 


Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook