Μετά από πολυετή μαραθώνια περιπέτεια, από σήμερα συνεχίζονται οι εργασίες για την ολοκλήρωση του σημαντικού οδικού έργου της Δυτικής Περιμετρικής Ηρακλείου στο Παγκρήτιο Στάδιο. Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης επισκέφθηκε σήμερα το σημείο του έργου όπου υπήρχε πρόβλημα μαζί με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Κρήτης Γιώργο Παπαδάκη.

Με ικανοποίηση για τη συνέχιση του οδικού έργου που βοηθά την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση Δυτικά της πόλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης ανέφερε: «Μετά την 10χρονη μαραθώνια περιπέτεια το συγκεκριμένο έργο βρίσκει επιτέλους την λύση του και προχωράει στην ολοκλήρωση του. Έληξαν οι δικαστικές διαδικασίες τουλάχιστον σε αυτό το στάδιο, και πιστεύουμε ότι σε λίγες ημέρες οι κάτοικοι της Αμμουδάρας, όλοι οι πολίτες, θα απολαμβάνουν ένα θαυμάσιο οδικό έργο» και πρόσθεσε: «Πρόκειται για ένα αναπτυξιακό έργο που αποσυμφορεί οδικά όλη τη Δυτική πόλη του Ηρακλείου, ενώ εκτιμάμε ότι θα βοηθήσει και τουριστικά την περιοχή».

Σήμερα, συγκεκριμένα, η ανάδοχος εταιρεία του έργου προχώρησε στην καθαίρεση τμημάτων τοίχων και στην κοπή δένδρων εντός της απαλλοτριωμένης ζώνης ακινήτου, που εμπόδιζε την συνέχιση του. Με την περάτωσή του έργου θα συνδέεται η παραλιακή λεωφόρος στο ύψος του Παγκρητίου Σταδίου με την κεντρική λεωφόρο (Α. Παπανδρέου) της Αμμουδάρας. Το έργο έχει κατασκευασθεί στο σύνολο του (μήκος 1.700 μ. ) πλην του τμήματος του εν λόγω ακινήτου καθώς υπήρχε δικαστική διαμάχη από την εποχή της κήρυξης της απαλλοτρίωσης το 2003.