Ακυβέρνητο, λόγω μηχανικής βλάβης, έμεινε, σήμερα στις 4:15 το απόγευμα το σκάφος, «SPIRIT OF FREEDOM» σημαίας Γερμανίας, με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 30 ν.μ. νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας.

Κατόπιν ενεργειών του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος, στο σημείο του συμβάντος έσπευσε πλωτό περιπολικό της Λιμενικής Αρχής και το παραπλέον δεξαμενόπλοιο (τύπου motorship)  Μ/Τ «NIYAZI-S» σημαίας Τουρκίας, το οποίο ρυμούλκησε το  σκάφος μέχρι τη θαλάσσια περιοχή 2ν.μ. νότια του λιμένα της Ιεράπετρας ενώ παρέλαβε με ασφάλεια τους 2 αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Στη συνέχεια, για συνδρομή, έσπευσε το Α/Κ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΧΡΥΣΗ» Ν. Ιεράπετρας 06, που παρέλαβε το σκάφος για να ολοκληρώσει τη ρυμούλκηση στην Ιεράπετρα ενώ οι 2 επιβαίνοντες μετεπιβιβάσθηκαν στο πλωτό περιπολικό, που τους μετέφερε στο ίδιο λιμάνι.

Το  δεξαμενόπλοιο με σημαία Τουρκίας αφού αποδεσμεύθηκε με εντολή του ΥΠΤΠ/Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ./ΕΚΣΕΔ, συνέχισε το ταξίδι του για Καλούς Λιμένες.

 Από  το Υπολιμεναρχείο της Ιεράπετρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομισθεί βεβαιωτικό αξιοπλοΐας από το Νηογνώμονα που παρακολουθεί το σκάφος. Οι δύο τουρίστες πρωταγωνιστές σε αυτή την περιπέτεια που έλαβε σύντομα αίσιο τέλος, χαίρουν άκρας υγείας.