Οριακά κέρδη στο ξεκίνημα της συνεδρίασης στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, σε αντίθεση με την εικόνα στην υπόλοιπη Ευρώπη, όπου οι κύριοι δείκτες άνοιξαν με απώλειες.

Συγκεκριμένα, ο ΓΔ ενισχύεται κατά 0,6% στις 922 μονάδες και ο FTSE25 στις 298 με αντίστοιχη άνοδο.

Με άνοδο 2,1% η μετοχή του ΟΤΕ στα 9,14 ευρώ, κέρδη 1,38% για την Folli, 1,6% για τον Τιτάνα και 1,93% για την Grivalia. Αντίθετα, πτωτικό ξεκίνημα 0,9% για τα ΕΛΠΕ, και -1,4% για την Viohalco.

Ελπίδες ότι μπορούμε να οδηγηθούμε άμεσα προς την περιοχή των 1.000 μονάδων πρόσφερε η χθεσινή συνεδρίαση. Ωστόσο, οι αλλαγές στο πολιτικό κλίμα θα είναι αρκετές τους επόμενους μήνες, ενώ δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να αποκλειστούν εκπλήξεις, που θα ωθήσουν αναλόγως τον Γενικό Δείκτη, σχολιάζουν οι αναλυτές στα πρωινά reports τους για την χρηματιστηριακή αγορά.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο ΓΔ έκλεισε με κέρδη 3,90% στις 916,19 μονάδες, ενώ ο όγκος συναλλαγών κινήθηκε ελαφρώς καλύτερα στα 86,22 εκ. ευρώ. Η πλειοψηφία των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης έδωσε σημαντικές κινήσεις, με τη ΔΕΗ και τον ΟΤΕ να πρωταγωνιστούν σε απόδοση, ενώ και ο τραπεζικός κλάδος πλησίασε την περιοχή των 120 μονάδων που αποτελεί βραχυπρόθεσμη αντίσταση.

Υπενθυμίζεται ότι, την ερχόμενη Παρασκευή έχουμε λήξη παραγώγων και εκεί πρέπει να ανανεωθούν κάποια συμβόλαια.

newmoney.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook