Ανακοίνωση της ΠΑΣΕΒΕ Ηρακλείου:

\”Καλούμε τους επαγγελματίες της πόλης μας την Πέμπτη 20/11/2014 στις 6 μμ να παραβρεθούν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου όπου θα συζητηθεί κατόπιν παρέμβασης της ΠΑΣΕΒΕ υπόμνημα με αιτήματα για την ανακούφιση των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων του Ηρακλείου.

Η κατάσταση για χιλιάδες φτωχούς α/α ΕΒΕ είναι τραγική αφού χιλιάδες από εμάς οδηγούνται στην καταστροφή και την ανεργία ενώ χιλιάδες επίσης επιβιώνουμε στην κυριολεξία στην κόψη του ξυραφιού.

Η αναδουλειά, η τρομακτική πτώση του τζίρου, τα χρέη προς το δημόσιο, τον ΟΑΕΕ, τις τράπεζες, οι συνεχιζόμενες περικοπές μισθών και συντάξεων, η συνεχώς αυξανόμενη ανεργία έχουν αναγκάσει χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στο Ηράκλειο να βάλουν λουκέτο. Η κατάσταση αυτή είναι απόρροια της πολιτικής των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων, αλλά και των απαιτήσεων ΕΕ και Τρόικας.

Στην πόλη μας χιλιάδες είναι οι ανασφάλιστοι ΕΒΕ χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, οι ίδιοι αλλά και οι οικογένειες τους, καθώς αδυνατούν να καταβάλουν τις οφειλόμενες εισφορές τους στο ταμείο τους και με την κυβέρνηση να τους εκβιάζει, να τους τρομοκρατεί με αναγκαστικές εισπράξεις και κατασχέσεις μέσω του εισπρακτικού μηχανισμού, του ΚΕΑΟ (Κέντρο είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών).

Ζητάμε λοιπόν εκ μέρους των χιλιάδων συνάδελφων, να πάρει θέση το δημοτικό συμβούλιο για μέτρα ανακούφισης τους, που βρίσκονται σε δεινή επαγγελματική κατάσταση.

• Να συμπαραταχτεί με την απαίτηση χιλιάδων συναδέλφων για την κατάργηση του ΚΕΑΟ και να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος των επαγγελματιών που έχουν οφειλές στο δημόσιο. Να μην χρησιμοποιήσει ο Δήμος το ΚΕΑΟ για την είσπραξη οφειλών από επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο Ηράκλειο.

• Να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο την δραστική μείωση ων δημοτικών τελών για τα καταστήματα κάθε είδους σε ποσοστό 30% και αύξηση τους για τις τράπεζες και τις μεγάλες επιχειρήσεις.

• Να διαγραφούν πρόστιμα που επιβλήθηκαν από το Δήμο για εκπρόθεσμες οφειλές τα τελευταία 5 χρόνια και να σταματήσει κάθε δικαστική δίωξη από τη μεριά του Δήμου σε βάρος των επαγγελματιών.

• Να παραχωρηθεί δωρεάν μετακίνηση με τα μέσα μαζικής συγκοινωνίας σε ανέργους συναδέλφους που έχουν διακόψει την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

• Το κοινωνικό παντοπωλείο να είναι προσβάσιμο και σε άνεργους επαγγελματίες.

• Να αυξηθούν οι δαπάνες για την στελέχωση των δημοτικών παιδικών σταθμών, την πλήρη σίτιση των νηπίων και να καταργηθούν οι μηνιαίες επιβαρύνσεις για τους γονείς. Να απορροφηθούν όλα τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς χωρίς εξαιρέσεις

• Να απαιτήσει ο Δήμος με απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου-ως ένδειξη συμπαράστασης- την κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος που επιβάλλεται σε όλους τους επαγγελματίες ανεξάρτητα εισοδήματος και ουσιαστικά πλήττει βάναυσα τους αυτοαπασχολούμενους, αφού αποτελεί ουσιαστικά ένα αυθαίρετο χαράτσι.

• Η νέα δημοτική αρχή να πάρει θέση για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, μιας και η μέχρι τώρα πείρα έδειξε πως η αγορά δεν έχει βουλιάξει επειδή ο λαός δεν έχει χρόνο να ψωνίσει, αλλά:

Γιατί το εισόδημά του έχει δεχτεί και συνεχίζει να δέχεται απανωτές ληστρικές επιθέσεις.

Γιατί η ανεργία και η υποαπασχόληση καθημερινά αυξάνεται.

Γιατί οι μισθοί και οι συντάξεις δεν φτάνουν πια ούτε για τα απαραίτητα.

Γιατί η φοροεπιδρομή και τα χαράτσια δεν έχουν τέλος.

Ο μεγάλος κερδισμένος θα είναι τα μεγάλα εμπορικά και τα Πολυκαταστήματα σε βάρος των μικρομάγαζων, γιατί ο ανταγωνισμός θα είναι αδυσώπητος.

• Και τέλος να μην εμπλακεί ο Δήμος σε καμία διαδικασία δημιουργίας mall στο κέντρο της πόλης που θα έχει αρνητικές συνέπειες για την επαγγελματική επιβίωση χιλιάδων μικρεμπόρων.H όποια αισθητική παρέμβαση σε εμπορικούς δρόμους να μην γίνει με οικονομική επιβάρυνση σε βάρος επαγγελματιών που έχουν την επαγγελματική τους έδρα στο συγκεκριμένο τμήμα της πολης, αλλά ούτε και των υπολοίπων δημοτών. Να απαιτηθούν χρήματα από την Κυβέρνηση.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook