Έπεσε η αυλαία του 3ου ορεινού αγώνα Νότιας Δίκτης 21 χλμ που έγινε την Κυριακή που μας πέρασε.Έκλεισε άλλος ένας κύκλος αγώνων για φέτος.

Τον αγώνα συνδιοργάνωσαν η Οικολογική Περιβαλλοντολογική Ενωση Νότιας Δίκτης και ο Ομιλος Υπεραποστάσεων Κρήτης και ήταν αφιερωμένος στους αγωνιστές της Εθνικής αντίστασης.

\"\"

Στην ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρεται:

\”Είναι δύσκολο να επιλέξεις ποιους θα πρέπει να πρωτοευχαριστήσεις, τους συμμετέχοντες αθλητές που ήρθαν από όλη την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα ή του εθελοντές μας με την συνδρομή τους και τον επαγγελματισμό , την συνέπεια που επέδειξαν σε αυτό που έκαναν?

Η μήπως τους χορηγούς μας που πάντα είναι κοντά μας και στηρίζουν τέτοια γεγονότα?
Στη νότια Κρήτη ο καιρός φθινοπωρινός χωρίς καθόλου να θυμίζει ότι μπαίνουμε χειμώνα, βοήθησε τους συμμετέχοντες να απολαύσουν και να βιώσουν μια ξεχωριστή εμπειρία στα Λασιθιώτικα βουνά.

Αφού δόθηκε η εκκίνηση από το πανεπαρχιακό μνημείο πεσόντων Αμιρά Βιάννου , δρομείς ποδηλάτες και πεζοπόροι «ξεχύθηκαν» προς τα βουνά της Δίκτης μέσα από μονοπάτια δασικούς δρόμους και οροπέδια σπάνιου φυσικού κάλλους, εως ότου να καταλήξουν στην Κάτω Σύμη όπου έγιναν και οι τερματισμοί.

Η κούραση και η σωματική καταπόνηση του αγώνα δεν κατάφερε να κρύψει από τα πρόσωπα την ικανοποίηση και την ψυχική ευφορία που είχαν οι συμμετέχοντες τερματίζοντας.

Οι ποδηλάτες σε μια απαιτητική διαδρομή 32 χλμ περιπλανήθηκαν σε απίθανα μέρη της λεγόμενης «ανεξερεύνητης» Κρήτης οπως τα οροπέδια Ομαλού Λαπάθου κτλ.
Τα μικρά παιδιά συμμετείχαν στα 500μ σε αγώνα δρόμου και έδωσαν ξεχωριστό τόνο στην διοργάνωση.

Μεγάλη η συμμετοχή από Χανιά, , Παλαιόχωρα, Ηράκλειο,Ρέθυμνο , Ιεράπετρα, Βιάννος , Αρκαλοχώρι, αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδας. Είναι ιδιαίτερα ενθαρυντικό το γεγονός ότι κάθε χρονιά αυξάνεται ο αριθμός συμμετοχών και τα καινούργια πρόσωπα που εισέρχονται στο χώρο των δρομικών γεγονότων και μάλιστα του ορεινού τρεξίματος .

Σε ένα υπέροχο ορεινό περιβάλλον μέσα στα νερά και τα πλατάνια φιλοξενήθηκαν και γευμάτισαν όλοι συμμετέχοντες στο γεύμα που πρόσφερε η ταβέρνα Αφροδίτη στην Κάτω Σύμη. Εκεί έγιναν και απονομές των νικητών-τριών υπό τους ήχους της λύρας των αδερφών Δαμουλάκη και τις χορευτικές φιγούρες των χορευτών του Λαογραφικού Συλλογου Βιάννου, όπου και έκλεισε η διοργάνωση.

Στο αγωνιστικό τώρα μέρος στους άνδρες 1ος αναδείχθηκε ο Σηφάκης Μανόλης του από την Αγία Βαρβάρα του ΣΜΚ με χρόνο 1:50:06 2ος ο Χριστοφιλόπουλος Σταύρος από τα Χανιά και
3ος Μωραίτης Δημήτριος με χρόνο 1:58:46 του Ναυτικού Αθλητικού Συνδέσμου Πειραιά . Στις γυναίκες 1η η Αχλάτη Μαρίνα του Λυβικού Ιεράπετρας με χρόνο 2:15:16 , 2η η Πεδιαδίτου Ρένα του Ο.Υ.Κ. με χρόνο 2:30:12 και 3η η Dring-Doulgeraki Joanna από το ΣΔΥ Ρεθύμνου.
\"\"

Τα αναλυτικά αποτελέσματα ανά κατηγορία,όπου έγιναν και οι βραβεύσεις είναι αναρτημένα στην ιστοσελιδα του Ομίλου Υπεραποστάσεων Κρήτης www.oykritis.gr

Για άλλη μια φορά ένα τεράστιο ευχαριστώ στους Εθελοντές Σαμαρείτες Ιεράπετρας που παρά την υπερπροσπάθεια που καταβάλουν τις τελευταίες μέρες στην Ιεράπετρα για την φιλοξενία των 600 περίπου προσφύγων , κατάφεραν να στείλουν δύναμη και στα βουνά της Δίκτης, όπως επίσης στη Λέσχη Φίλων Τετρακίνησης Ιεράπετρας και την Ενωση Ραδιοερασιτεχνων Κρητης που είναι πάντα κοντά μας .

Εν αναμονή και τα πανέμορφα εναέρια πλάνα από τον αγώνα από το Hexacopter του Σωκράτη Δαμουλάκη που θα έχουμε σε λίγες μέρες καθώς επίσης και φωτογραφικό υλικό.

Ραντεβού τον Μάρτιο στους Μύθους –2ο Μινωικό Μονοπάτι Μύθων (ΜΜΜ)\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook