Φόβους για αναζοπύρωση μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων εκφράζει η Αντιτρομοκρατική έπειτα και από την σημερινή τοποθέτηση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σε υποκατάσταση της Eurobank στο Χαλάνδρι, αλλά και από συνεχόμενες επιθέσεις σε ΑΤΜ σε όλη τη χώρα.

Ο ένας, κατά τις πρώτες ενδείξεις, δράστης τοποθέτησε τον μηχανισμό στη πίσω πλευρά της τράπεζας στην οδό Παλαιολόγου και εξαφανίστηκε τρέχοντας, ωστόσο οι κάμερες ασφαλείας των «έπιασαν» την ώρα που άφηνε την βόμβα. Πρόκειται για νεαρό με καλυμμένα χαρακτηριστικά. Οι κινήσεις του τουλάχιστον ενός δράστη μελετώνται προσκετικά από την ΕΛ.ΑΣ. και γίνονται προσπάθειες για να εντοπιστούν χρήσιμα στοιχεία που θα οδηγήσουν στην ταυτότητά του.

Η Αντιτρομοκρατική δεν αποκλείει να υπάρχει και μικρή ομάδα υποστήριξης πίσω από τον δράστη, ωστόσο ερωτήματα προκύπτουν για το τι πήγε λάθος και ο μηχανισμός δεν εξερράγη, όπως είχαν προειδοποίησει άγνωστοι με τηλεφώνημα σε ΜΜΕ.

Οι αστυνομικοί έχουν αποκλείσει από τα ξημερώματα την περιοχή γύρω από την τράπεζα και εξετάζουν σπιθαμή σπιθαμή το σημείο, ενώ τα ευρήματα έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ίχνη DNA στον εκρηκτικό μηχανισμό.

Υπενθυμίζεται ότι οι πυροτεχνουργοί πραγματοποίησαν ελεγχόμενη έκρηξη καθώς παρήλθε το χρονικό περιθώριο που είχε δοθεί στο προειδοποιητικό τηλεφώνημα. Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μέσα σε κουτί από καφέ.

Η υπόθεση εξετάζεται ως ιδιαίτερα σοβαρή από την Αντιτρομοκρατική και δεν αποκλείεται σύμφωνα με εκτιμήσεις να συσχετίζεται με το γενικότερο κλίμα αντίδρασης για το θέμα των σπουδών του Νίκου Ρωμανού.

Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι τυχαίο ότι τις τελευταίες εβδομάδες πραγματοποίειται μπαράζ εμπρησμών σε ΑΤΜ της χώρας. Μόνο στην Αθήνα, την περασμένη εβδομάδα έγιναν οι εξής επιθέσεις:

Τα ΑΤΜ που πυρπόλησαν οι δράστες είναι:

00.45, Τζωρτζ 2 στα Εξαρχεια, Τράπεζα Πειραιώς.
02.17, Καραολή και Δημητρίου 32, στον Βύρωνα, ALPHA BANK.
02.30 Εθνικής Αντιστάσεως 105, Καισαριανή, ALPHA BANK.
02.35, Δελαπόρτα 1, Γκύζη, ALPHA BANK.
02.40, Μαρίνου Αντύπα 84, Ηλιούπολη, ALPHA BANK.
02.45, Λεωφόρο Ιωνίας, \’Αλιμο, Τράπεζα Πειραιώς.
03.25, Αγίας Σοφίας και Νεαπόλεως, Παγκράτι, Εθνική Τράπεζα.

«Βγείτε έξω, θα σας κάψουμε»

Την ίδια ώρα, επιβάτες λεωφορείου στο κέντρο της Αθήνας, έζησαν σκηνές τρόμου. Στις 6 το πρωί ομάδα 20 περίπου ατόμων σταμάτησε λεωφορείο της ΕΘΕΛ στο ύψος του Πολυτεχνείου. «Βγείτε έξω, θα σας κάψουμε», φώναξαν προς τους επιβάτες και τον οδηγό. Μόλις όλοι κατέβηκαν από το όχημα, οι άγνωστοι πέταξαν βόμβα μολότοφ και έφυγαν από το σημείο. Στη συνέχεια η ομάδα επιτέθηκε με πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής. Σύμφωνα με πληροφορίες, πέταξαν τη μολότοφ, ως ένδειξη συμπαράστασης στον απεργό πείνας και δίψας, Νίκο Ρωμανό.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook