Στον εισαγγελέα μετέβη ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Θ.Πελεγρίνης, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι κλήθηκε χθες Τετάρτη να καταθέσει για τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες 3 ημέρες στη Νομική λόγω της κατάληψης των μεταναστών.

Ο πρύτανης μεταξύ άλλων εξέφρασε την αγωνία του προκειμένου να μην υπάρξει βίαιη εκκένωση της Νομικής, ενώ από την πλευρά του ο κ.Τέντες επισήμανε ότι εάν δεν ζητηθεί από τις πρυτανικές αρχές δεν μπορεί να γίνει επέμβαση στο κτίριο.

 Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επισήμανε ότι η κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα που διεξάγεται είναι προς κάθε κατεύθυνση και αφορά όχι μόνο πιθανά αδικήματα των πρυτανικών αρχών, αλλά και των διακινητών των αλλοδαπών μεταναστών και των αρμοδίων αρχών, καθώς οι αλλοδαποί έφθασαν στην Αθήνα από την Κρήτη.

Ακόμη, διευκρινίστηκε ότι εάν υπάρξουν ύποπτοι θα κληθούν μέσα στις επόμενες ώρες να καταθέσουν και σε περίπτωση που υπάρξουν αδικήματα θα ασκηθούν ποινικές διώξεις.

Διευκρινίστηκε, πάντως, ότι υπάρχουν ευθύνες από τα έως τώρα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί για τους διακινητές των λαθρομεταναστών.

Εν τω μεταξύ, οι μετανάστες συνεδριάζουν για το αν θα αποδεχτούν ή όχι την πρόταση των πρυτανικών αρχών να μεταφερθούν σε άλλο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας που πληροί όλες τις συνθήκες υγιεινής.

Οι ίδιοι είχαν δηλώσει την Τετάρτη αταλάντευτοι στην απόφασή τους για απεργία πείνας, αλλά με πρόθεση διαπραγμάτευσης στο ζήτημα του χώρου παραμονής τους.

Υπενθυμίζεται ότι με πρωτοβουλία 4 μη κυβερνητικών οργανώσεων βρέθηκε κτίριο στο κέντρο της Αθήνας για τη μετεγκατάσταση των μεταναστών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook