Απλήρωτοι καλούνται,  αυτό το καλοκαίρι,  να δώσουν τη «μάχη» της κατάσβεσης των πυρκαγιών οι συμβασιούχοι πυροσβέστες !

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι εργαζόμενοι, με σύμβαση έργου, πυροσβέστες στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρίπολης, στους οποίους , αν και η αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει από την 1η Μαΐου 2011, δεν έχουν καταβληθεί ακόμα τα περσινά δεδουλευμένα, ύψους 20.000 ευρώ.

Ειδικότερα, το Σωματείο Συμβασιούχων Εργαζομένων του Πυροσβεστικού Σώματος των Νομών Αργολίδας και Αρκαδίας αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του:

«Οι 8μηνες συμβάσεις μας περικόπηκαν και πέρυσι έγιναν 7μηνο και φέτος 6μηνο. Δουλεύουμε ενάμιση μήνα τώρα και είμαστε απλήρωτοι. Και είναι άγνωστο πότε θα πληρωθούμε.

Έχουμε φτάσει σε σημείο οι συνάδελφοι να μην έχουν χρήματα να βάλουν καύσιμα στο αυτοκίνητό τους να πάνε στην Υπηρεσία τους για εργασία. Δεν έχουν εγκριθεί ακόμη ώρες για Κυριακές, νυχτερινά υπερωρίες και εκτός έδρας.

Αρκετοί συνάδελφοι πήγαν εκπαιδεύτηκαν πέρυσι στην Αθήνα για την ομάδα μοτοσικλετιστών «Ήφαιστος» και δεν τους έχουν ακόμη πληρωθεί τα οδοιπορικά, ενώ η ομάδα αυτή δεν έχει λειτουργήσει ακόμη.

Η προκήρυξη για εργασιακή μας αποκατάσταση, αντί να είχε βγει όπως είχε ανακοινώσει ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη στις 15 Μαΐου, τώρα έχουμε φτάσει έναν μήνα μετά και ο φάκελος ξεκουράζεται στα συρτάρια του Ραγκούση. 1.900 συνάδελφοί μας είναι εκτός νομοσχεδίου, χωρίς κανείς να δεσμεύεται για εργασία για αυτούς στο μέλλον.

Τα Μέτρα Ατομικής προστασίας δεν μας χορηγούνται, όπως προβλέπεται, εργαζόμαστε με φόρμες που ήταν χορηγία της Alpha bank εδώ και τέσσερα χρόνια».

Καταλήγοντας, το Σωματείο  κλείνει την ανακοίνωσή του, τονίζοντας:

«Το καλοκαίρι προειδοποιούμε θα είναι αρκετά θερμό, η υπομονή μας έχει φτάσει στα όριά της, δεν αντέχουμε άλλο αυτήν την εξαθλίωση και κοροϊδία».

newsbomb.gr