Μια ακόμα ανεξέλεγκτη «χωματερή» που βρίσκεται πραγματικά στο όριο να μετατραπεί σε εστία μόλυνσης για την κοινωνία του Ηρακλείου «δεσπόζει» επί της Λεωφόρου Εθνικής Αντιστάσεως.

Στο χώρο που πρόκειται να αναγερθεί το νέο Δικαστικό Μέγαρο του Ηρακλείου, μια «ανάσα» από την κεντρική είσοδο του λιμανιού της πόλης, έχουν πεταχτεί εκατοντάδες σακούλες σκουπιδιών με υπολείμματα τροφών, ρούχα, μουχλιασμένα από τη βροχή παπλώματα, μπάζα και κάθε είδους άχρηστα υλικά, συνθέτοντας ένα σκηνικό «σκουπιδότοπου» στην ευρύτερη περιοχή.

Η κατάσταση σε πολλά σημεία από την συσσώρευση των απορριμμάτων είναι προβληματική και είναι πιθανό, αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, να ξεφύγει από τα όρια του εν λόγω οικοπέδου προκαλώντας πολύ σοβαρότερα προβλήματα.

Παλιότερα, για το συγκεκριμένα θέμα, είχε ενδιαφερθεί ο Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης, ο οποίος με σχετική ανακοίνωσή του ζητούσε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης να επέμβει και να περιφράξει το χώρο ώστε να προστατευτεί από την ρίψη απορριμμάτων αλλά και από την διαβίωση των Ρομά που έχουν εγκατασταθεί στον ευρύτερο χώρο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook