Tην έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην κρατική βοήθεια της Ιρλανδίας προς τις προβληματικές τράπεζες της χώρας προανήγγειλε χθες ο Ευρωπαίος επίτροπος για θέματα Ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος σε ομιλία του, που πρόκειται να κάνει στη Διεθνή Τραπεζική Ομοσπονδία στο Δουβλίνο θα προτείνει «μια απόφαση που θα εγκρίνει την κρατική επιχορήγηση για την επίλυση του θέματος της Anglo Ιrish Bank και της INBS έως το τέλος του μήνα».

Ο X. Αλμούνια εκτιμά ότι η Bank of Ireland, η Allied Irish Banks, η Irish Life & Permanent, καθώς και η EBS building Society, που μόλις ολοκλήρωσαν την επανεξέταση της κεφαλαιακής τους επάρκειας και της ρευστότητάς τους, θα πρέπει να παρουσιάσουν τα σχέδια αναδιάρθρωσής τους στις ελεγκτικές αρχές της Ε.Ε. έως τα τέλη του Ιουλίου. Τονίζει ότι αποτελεί αιτία ανησυχίας η ισχύς που έχουν αποκτήσει η Bank of Ireland και η Allied Irish Banks. «Ως αποτέλεσμα της στρατηγικής των ιρλανδικών αρχών για την οικοδόμηση ενός νέου τραπεζικού συστήματος βασισμένου σε δύο τράπεζες – πυλώνες, την Bank of Ireland και την Allied Irish Banks, θα υπάρξει ένα de facto δίπολο στην ιρλανδική αγορά», προβλέπει ο ευρωπαίος επίτροπος

express.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook