Για τέταρτη χρονιά πραγματοποιείται στη χώρα μας η παγκόσμια Εθελοντική Καμπάνια “Let’s Do It”, στην οποία συμμετέχει και ο Δήμος Χανίων.

Στους στόχους της εν λόγω δράσης  περιλαμβάνεται η ευαισθητοποίηση των πολιτών και ιδιαίτερα της νεολαίας στα θέματα της προστασίας του περιβάλλοντος, της ανεξέλεγκτης απόρριψης απορριμάτων, της ανάγκης για πρόοδο και ποιότητα ζωής και του αισθήματος της ευθύνης του καθενός ως μέλος της κοινωνίας.  

Στο Δήμο Χανίων έχουν προγραμματιστεί οι ακόλουθες δράσεις για την Κυριακή 26/4/2015:

•    11:00: Καθαρισμός υγροβιότοπου Μορώνη στη Δ.Ε. Σούδας. Τον καθαρισμό του υγροβιότοπου διοργανώνουν το Τμήμα Εθελοντισμού του Δήμου Χανίων, σε συνεργασία με τη Δ/νση Περιβάλλοντος, Πρασίνου & Καθαριότητας του Δήμου, τη Δημοτική Κοινότητα Σούδας, τις Τοπικές Κοινότητες Απτέρων και Τσικαλαριών. (Συνάντηση στο πάρκινγκ του Ναυταθλητικού Ομίλου Σούδας). 
  
•    12.00: Εξωραϊσμός και καλλωπισμός Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας των Λαών από το Τμήμα Εθελοντισμού του Δήμου Χανίων, σε συνεργασία με τη Δ/νση Περιβάλλοντος, Πρασίνου & Καθαριότητας του Δήμου. Η δράση αφορά την καθαριότητα και το βάψιμο των επιφανειών του Πάρκου. (Συνάντηση στην είσοδο του Πάρκου από την πλευρά της οδού Ι. Σφακιανάκη). 

Μάλιστα, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινότητα Χανίων διοργανώνει δράση υδροχρωματισμού επιφάνειας στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας,  με τη συμμετοχή των παιδιών του προγράμματος «Από το βιβλίο στο σανίδι…!» και την υπεύθυνη του προγράμματος, εκπαιδευτικό, Θηρεσία Κατσιφαράκη. 

Στο μεταξύ, χθες Παρασκευή από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Πρασίνου & Καθαριότητας του Δήμου Χανίων, σε συνεργασία και με εθελοντές της συνοικίας της Αμπεριάς πραγματοποιήθηκε αποψίλωση, καθαρισμός και δεντροφύτευση στο πάρκο της περιοχής. 

 

Αποψίλωση, καθαρισμός και δεντροφύτευση πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Πρασίνου & Καθαριότητας του Δήμου Χανίων, με τη συμμετοχή των μαθητών του 13ου Δ.Σ. Χανίων και στον αύλειο χώρο του σχολείου.  

Ο Δήμος Χανίων προσκαλεί όλους τους πολίτες αλλά και τους φορείς των Χανίων να υποστηρίξουν και να συμμετάσχουν στις εθελοντικές εκδηλώσεις προστασίας και διαφύλαξης του φυσικού μας περιβάλλοντος, που στοχεύουν στην προβολή της όμορφης, καθαρής, περιβαλλοντικά ευαίσθητης και δημιουργικής πλευράς του τόπου μας.     

Λίγα λόγια για το “Let’s Do It“

Το “Let’s Do It“ αποτελεί μια διεθνή εθελοντική καμπάνια, που ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2008 στην Εσθονία. Στις 3 Μαΐου 2008, 50.000 εθελοντές καθάρισαν 10.000 τόνους σκουπιδιών από δασικές εκτάσεις. Από τότε, το “Let’s Do It” έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως και πλέον, μία φορά κάθε χρόνο, πολίτες απ’ όλο τον κόσμο καθαρίζουν τις πόλεις τους, στέλνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας και αλτρουισμού για το περιβάλλον αλλά και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook