Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 10ος επετειακός αγώνας δρόμου στην Αγία Βαρβάρα, στη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στη Μάχη της Κρήτης, που έλαβε χώρα σήμερα, Κυριακή 17, Μαΐου και συνδιοργάνωσαν ο Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίας Βαρβάρας «Το Κέντρο της Κρήτης», ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Ηρακλείου, ο Όμιλος Υπεραποστάσεων Κρήτης, οι Σύλλογοι Γέργερης Ηρακλείου Κρήτης, η Ενορία Αγίας Βαρβάρας, η Ενορία Πρινιά, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πρινιά υπό την αιγίδα του Δήμου Γόρτυνας και της Περιφέρειας Κρήτης.

Ο αγώνας περιλάμβανε τρεις διαδρομές, 1χλμ, 5 χλμ και 17 χλμ και μετά τη λήξη ακολούθησαν απονομές στους νικητές των τριών διαδρομών.

Ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε: «Συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την εξαιρετική πρωτοβουλία τους, που μέσα από μια εναλλακτική δράση για 10η συνεχή χρονιά, συμβάλλουν στην αναβίωση της ιστορικής μνήμης. Συγχαρητήρια επίσης και σε όλους όσοι συμμετείχαν. Τέλος, υποβάλλω τα θερμά μου συλλυπητήρια τους συγγενείς των θυμάτων της ηρωικής Μάχης της Κρήτης, τους συγγενείς των ηρώων για την αναπάντεχη σθεναρή αντίστασή τους απέναντι στους αριθμητικά ανώτερους κατακτητές. Όλοι μαζί, από εδώ, στέλνουμε το μήνυμα απέναντι σε όσους επιτρέπουν την αναθεώρηση της ιστορίας μας: «Η ιστορία δεν ξαναγράφεται, δεν παραχαράσσεται και δεν παραποιείται.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook