Με μεγάλους απόντες τους βετεράνους που τα παλαιότερα χρόνια τιμούσαν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις για την Μάχη της Κρήτης ξεκίνησε σήμερα το πρωί το τριήμερο κορύφωσης των εκδηλώσεων για την 82η επέτειο από την Μάχη της Κρήτης.

Παρουσία, εκπροσώπων τοπικών αρχών, των συμμαχικών κρατών της Βρετανικής κοινοπολιτείας και των στρατιωτικών αρχών, πραγματοποιήθηκε το πρωί στο φρούριο Φιρκάς των Χανίων η τελετή έπαρσης των σημαιών Νέας Ζηλανδίας, Αυστραλίας, Μεγάλης Βρετανίας και Ελλάδας.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η πολυμελής παρουσία επισκεπτών κυρίως απο τα κρουαζιερόπλοια τα οποία κατέλευσαν σήμερα στα Χανιά.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομη αναφορά στις εκδηλώσεις από τον ειδικό συνεργάτη της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων Σήφη Μαρκάκη, ενώ ακολούθησε η έπαρση των τεσσάρων συμμαχικών σημαιών και στην συνέχεια ξενάγηση στην πτέρυγα του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης που είναι αφιερωμένη στην Μάχη της Κρήτης.

Από την Αυστραλία παρέστη ο αναπληρωτής πρέσβης της Αυστραλίας κ. Αντρέα Μπίτζι
Από την Νέα Ζηλανδία παρέστησαν η δεύτερη γραμματέας της πρεσβείας στην Ρώμη κα Έμμα Μέρφυ, η επίτιμη πρόξενος στην Ελλάδα κα Ιωάννα Γκουβάτσου και ο διοικητής πτέρυγας στρατιωτικός ακόλουθος Στηβ Θόρνλευ. Από την Μεγάλη Βρετανία ο αμυντικός ακόλουθος captain Alex Bush και ο αντιπλοίαρχος Τζέις Ντάγκλας. Από τον Καναδά ο ακόλουθος άμυνας της πρεσβείας πλοίαρχος Αντρέ Μπουαζολί

Για άλλη μια χρονιά το παρόν έδωσε η γκάιντα και μάλιστα εις διπλούν.

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook