Κλήση στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Στουρνάρα να παραστεί σε συνεδρίαση της Επιτροπής Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης της Βουλής μεθαύριο Παρασκευή προκειμένου να απαντήσει σε ερωτήσεις για επιλογές του αλλά και ευρύτερα για τη λειτουργία της κεντρικής Τράπεζας, απέστειλε απόψε η κα Ζωή Κωνσταντοπούλου, συντηρώντας το κλίμα έντασης στις σχέσεις της Προέδρου της Βουλής με τον κεντρικό τραπεζίτη της χώρας.

Την ώρα που οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες κορυφώνονται με δραματικούς ρυθμούς, και παρά το γεγονός ότι ο κ. Στουρνάρας μόλις προ τριημέρου εγγράφως είχε ενημερώσει το Κοινοβούλιο πως ακριβώς σε μια τέτοια συγκυρία είναι αδύνατο να παραστεί σε τέτοιες κοινοβουλευτικές διαδικασίες, εκδηλώθηκε η νέα αυτή κίνηση της κας Κωνσταντοπούλου. «Καλείσθε την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015 και ώρα 12, στη συνεδρίαση, κατά την διάρκεια της οποίας θα γίνει ακρόασή σας σχετικά με την από 17/6 επιστολή σας διά της οποίας επιχειρήθηκε εσπευσμένα η υποβολή μέσω αποστολής σε usb της Εκθεσης Νομισματικής Πολιτικής 2014-2015 της Τράπεζας και για τους λόγους που υπαγόρευσαν αυτή την ενέργεια, καθώς και σχετικά με τη συνολική λειτουργία της Τράπεζας της Ελλάδος», σημειώνεται στην επιστολή.

Υπενθυμίζεται ότι σε σχετική συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών, η κα Κωνσταντοπούλου όχι μόνο είχε προαναγγείλει αυτή την κίνηση, αλλά και ανέφερε ότι θα καλέσει εκ νέου την επόμενη εβδομάδα τον κ. Στουρνάρα, αυτή τη φορά για την υπόθεση της Ζήμενς, αφήνοντας να εννοηθεί ότι για εκείνη την περίπτωση, θα μπορούσε εκ του Κανονισμού –σε ενδεχόμενη μη προσέλευσή του- να ζητήσει ακόμα και τη «βίαιη προσαγωγή» του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Με τις θέσεις αυτές είχαν συμφωνήσει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της Χρυσής Αυγής και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, παρεμβάσεις των οποίων είχαν διαμορφώσει ένα εξαιρετικά εχθρικό για τον κ. Στουρνάρα κλίμα. Αντιθέτως, προτάσεις (από το Ποτάμι και την ΝΔ) να υπάρξει συνεννόηση με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ή να αποδεχθεί η Βουλή την πρότασή του να κληθεί από την μεθεπόμενη Δευτέρα 6/7 και μετά, απορρίφθηκαν από την κα Κωνσταντοπούλου – και την προαναφερθείσα «πλειοψηφία» στην Επιτροπή της Βουλής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook